DOLAR 32,2398 -0.02%
EURO 34,8512 0.43%
ALTIN 2.416,390,98
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİHEK Kararı: Ayrımcılık Yapıldı, İdari Para Cezası Verildi

TİHEK Kararı: Ayrımcılık Yapıldı, İdari Para Cezası Verildi

ABONE OL
Şubat 18, 2024 18:07
TİHEK Kararı: Ayrımcılık Yapıldı, İdari Para Cezası Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Ayrımcılık İddiası: TİHEK Kararı

Ankara’da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla iletişime geçti ve anlaşmaya vardı. Ancak ev sahibinin bekara evini kiralamak istemediği yanıtı üzerine ayrımcılık iddiasıyla TİHEK’e başvurdu.

Delil Ekran Görüntüsü: Emlakçının Mesajı

B.C.H, emlakçıyla yaptığı yazışmaların ekran görüntüsünü TİHEK’e sunarak ayrımcılık iddiasını destekledi. Görüntüde, emlakçının “‘Bekar olmasın’ dedi, konuşuyoruz ev sahibi ile” şeklinde bir mesaj attığı görüldü.

TİHEK Kararı: İdari Para Cezası

Başvuruyu değerlendiren TİHEK, ev sahibinin ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. Kararda, “Herkes kanun önünde eşittir” ilkesine vurgu yapılarak ayrımcılığın yasaklandığı belirtildi.

TİHEK’in kararı, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nda ayrımcılığın yasaklandığını ve herkesin medeni hal temelinde ayrımcılığa maruz kalmamalı olduğunu vurguladı.

Kararda, “Ev sahibi tarafından başvuranın medeni halinden dolayı kamuya açık hizmetten eşit bir şekilde yararlanmasının engellenerek ayrımcılık yasağına aykırı muamelede bulunulduğu kanaatine varıldı.” ifadesine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.