Sürüşünüzü beğenmiyor veya sınavlara hazır olmadığınızı düşünüyorsanız özel ders almak faydalı olacaktır. Hazırlayıcı özel direksiyon dersi sayesinde daha başarılı notlar alabilirsiniz. Trafik içerisinde rahat hissederek yol keyfini çıkarabilirsiniz.
Araç sürüş kuralları genelde aynı olsa da İstanbul gibi karmaşık trafik görülen yerlerde endişeler artabiliyor. Artan endişeleri azaltıcı özel direksiyon dersi alarak kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Farklı yolları seçerken kafanızın karışmaması adına bu özel dersler faydalı olacaktır.
Direksiyon dersine başvurmadan önce sıfır deneyiminiz varsa, on saat civarında ders ardından trafik hedeflenir. Fakat bu süre özel direksiyon dersi içerisinde öğrenme düzeyinize göre uzaya da bilecektir. Belgeleri verdiğiniz kursla birlikte değerlendirme yaparak süre konusunu netleştirebilirsiniz.
Tırı kısa ve uzun formlarda kullanabilmek için verilmekte olan ehliyet çeşidine tır ehliyeti denmektedir. Tırın kısa hali dorse olmayan şeklidir. Uzun hali ise dorse eklemesi olan, yük aracına dönmüş şeklidir. Bu iki şekilde tır ehliyeti olmadan kullanım gerçekleşmez. Eğitimler öncesi kısa ve uzun araç kullanımına göre talepler olabilmektedir. Eklemeleri olan araçlardaki kullanım prosedürü önemli bir konudur.
Kimlik fotokopisi yanında birtakım rapor ve belgeleri de hazırlamanız gerekmektedir. Sabıka kaydı ile öğrenimle ilgili belgeler e devletten alınabilir. İlgili kurumdan da sağlık raporu temin edilmiş olmalıdır. Fotoğraf şartı tır ehliyeti alacaklarda güncel olarak öğrenilmeli ve kaç tane gerektiği bilgisi net şekilde alınmalıdır. Diğer belgelere ek istenebilecek evraklar da öğrenilmelidir.
Yaş sınırı ehliyetlere göre değişebilmektedir. Tırlar için ehliyet alabilmenin yaş sınırı ise 21 olarak belirlenmiştir.
Tır ehliyetini alabilmek için eski B ile C ehliyetlerinizin varlığını fotokopilerle kanıtlamalısınız. Bu iki ehliyetin şart koşulması tır ehliyeti yasalarıyla ilgilidir. Karayolları araç ehliyet yönetmeliğinin gerekli gördüğü otomobil ve kamyon ehliyetleri mutlaka aranmaktadır.
Almak istediğiniz bir araç ehliyeti öncesi karara varamadıysanız uzmana başvurabilirsiniz. Ne tür araçlara sürücü kursu ehliyeti gerekiyorsa uzmanlar bu konuda daha net bilgi verecektir. Sınıflandırmalara göre belirlenen ehliyet çeşitleri, taleplerinizle beraber şekillenecektir.
Bazı durumlarda birden fazla ehliyet almanız gerekebileceği için ön gereksinimler konusunda da bilgi istemelisiniz. Farklı araçlarda sürücü kursu ehliyeti gereksinimleri değişebilmektedir. Motorlu araçların büyüklüğü ve özellikleri gibi kriterler ehliyet öncesi belirleyici olur.
Kurs kaydı esnasında bazı kurumlardan almanız gereken belgeler bulunuyor. Kimlik, biyometrik fotoğraf ( 2- 4 adet), sağlık raporu sürücü kursu için en önemlileri. Ayrıca kan grubu kartınız sağlık raporunda yoksa ayrıca istenir. Sabıka kaydı ve öğrenim durum belgesi de e devlet girişinden sonra elde edilecektir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.