DOLAR 34,0956 0.19%
EURO 38,0630 -0.03%
ALTIN 2.835,360,23
BITCOIN 21449113,88%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK’ın “KUTUP-1001” Çağrısıyla Desteklenen “Çok Düşük Frekans (VLF) Yakın Uzay Gözlemleri” Projesi
  • Samsun Halk Haber
  • Teknoloji
  • TÜBİTAK’ın “KUTUP-1001” Çağrısıyla Desteklenen “Çok Düşük Frekans (VLF) Yakın Uzay Gözlemleri” Projesi

TÜBİTAK’ın “KUTUP-1001” Çağrısıyla Desteklenen “Çok Düşük Frekans (VLF) Yakın Uzay Gözlemleri” Projesi

ABONE OL
Mart 4, 2024 07:19
TÜBİTAK’ın “KUTUP-1001” Çağrısıyla Desteklenen “Çok Düşük Frekans (VLF) Yakın Uzay Gözlemleri” Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Umran Savaş İnan’ın Proje Hakkındaki Açıklamaları

Bilim insanı Prof. Dr. Umran Savaş İnan , Koç Üniversitesi ‘nde yürütülen “Çok Düşük Frekans (VLF) Yakın Uzay Gözlemleri” projesi hakkında detayları paylaştı. İnan, “yakın uzay” kavramının uzay fiziğinde büyük önem taşıdığını belirtti ve bu bölgenin İyonosfer ve Manyetosfer katmanlarını kapsadığını açıkladı.

Yakın Uzayın Önemi ve Elektromanyetik Alanlar

İnan, son dönemde yakın uzayın betvole öneminin arttığını vurgulayarak, Elon Musk ‘ın STARLINK sistemi gibi binlerce uyduyla dünya çevresinde oluşturulan altyapının yarattığı radyasyon etkilerine dikkat çekti. Uydulardaki elektronik cihazların sürekli radyasyona maruz kalarak kullanım ömürlerinin kısaldığına işaret etti.

Antarktika’da Elektromanyetik Alan Gözlemleri

İnan, Antarktika’da yapılan elektromanyetik alan gözlemlerinin önemine değinerek, yıldırım ve şimşeklerin etkilerini buradan izleyebildiklerini belirtti. betvole giriş Bu gözlemlerin uzamsal dağılımını anlayabilmek için Türkiye’nin Antarktika Araştırma Kampı ‘nda da gözlem yapmayı planladıklarını açıkladı.

Gelecek Planlar ve Uydu Tasarımları

İnan, masraflı ve uzun vadeli olan bu çalışmaların güneş enerjili pille çalışan sistemler üzerinde düşündüklerini ifade etti. Gelecek yıl için detaylı planlamalar yaptıklarını belirten İnan, amaçlarının uyduların radyasyon etkilerini azaltarak ömürlerini bet vole uzatmak olduğunu açıkladı.

İnan, Türkiye’nin Antarktika kampının önemine vurgu yaparak, devletin burayı 365 gün boyunca çalışılabilir bir istasyon haline getirme planları bulunduğunu ve bilimsel çalışmaların bu sayede artacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.