Reklam Kurulu Ambalajlı Ürün Tanıtımlarını İnceliyor Reklam Kurulu, tüketicileri korumak amacıyla ambalajlı ürün tanıtımlarını yakından denetliyor. Ambalajlı ürünlerde yer alan adet, uzunluk, hacim gibi içeriklerde yapılan değişikliklerin tüketicilere yanıltıcı bir izlenim sunmasına izin verilmiyor. Gıda ürünlerinin ambalajları, reklam mecrası olarak kabul edilirken üzerlerindeki her türlü ifade ve görsel ticari reklam niteliği taşıyor. Yanıltıcı İfadeler ve…
Reklam Kurulu, tüketicileri korumak amacıyla ambalajlı ürün tanıtımlarını yakından denetliyor. Ambalajlı ürünlerde yer alan adet, uzunluk, hacim gibi içeriklerde yapılan değişikliklerin tüketicilere yanıltıcı bir izlenim sunmasına izin verilmiyor. Gıda ürünlerinin ambalajları, reklam mecrası olarak kabul edilirken üzerlerindeki her türlü ifade ve görsel ticari reklam niteliği taşıyor.
Reklam Kurulu, tüketici başvuruları, rakip firma şikayetleri ve resen yapılan denetimlerle ambalajlı ürünleri inceliyor. Ambalajlarda gıda mevzuatına aykırı sağlık beyanları, katkısız olduğu izlenimi veren ifadeler, abartılı terimlerin kullanımı gibi durumlar tespit edildiğinde firmalara çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Haksız ticari uygulamalar ve mevzuata aykırı reklamlar için ciddi idari para cezaları söz zbahis lisans bilgisi konusu olabiliyor.
Bu yıl 22 dosyanın incelendiği ambalajlı ürün tanıtımlarında, yanıltıcı bulunan 17 dosyaya durdurma cezası verildi. Tüketicilerin de denetim sürecine katkı sağlaması önem taşıyor. Bakanlık yetkilileri, tüketicilere ambalaj ve etiket bilgilerini dikkatlice incelemeleri ve şüpheli durumlarda ilgili kurumlara başvurmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Şikayetlerin yazılı veya e-Devlet üzerinden çevrim içi olarak yapılabilmesi, tüketicilere kolaylık sağlıyor. Ticari reklam şikayetlerinde, belirleyici hususların, bilgi ve belgelerin paylaşılması gerekiyor. Bu sayede sağlıklı ve güvenilir tüketici deneyimi sağlanarak reklam standartlarının korunması amaçlanıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]