DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kızılayı, Azerbaycanlı İhtiyaç Sahiplerine Yardım Paketleri Dağıttı

Türk Kızılayı, Azerbaycanlı İhtiyaç Sahiplerine Yardım Paketleri Dağıttı

ABONE OL
Mart 28, 2024 19:06
Türk Kızılayı, Azerbaycanlı İhtiyaç Sahiplerine Yardım Paketleri Dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay ve Azerbaycan Kızılay İşbirliği

Türk Kızılay’ın hazırladığı gıda paketleri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar’ın da katıldığı törenle Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Azerbaycan Kızılay gönüllülerinin de destek verdiği dağıtım töreni duygusal anlara sahne oldu.

Türk Kızılayın Önemi ve Yapılan Yardımlar

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar, Türkiye’nin Azerbaycan ile olan dayanışmasını vurgulayarak, Türk Kızılay’ın yılda yaklaşık 8,8 milyon insana yardım ulaştırdığını ve bunun için 500 milyon dolar harcadığını belirtti. Sarılar, Türk Kızılay’ın devletten yardım almadığını ve Türk halkının bağışlarıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Türk Kızılayın Dış Politika ve Yardım Faaliyetleri

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Kızılayın dost ve kardeş ülkelere yardım ulaştırmasını takdirle karşılayarak, Türk Kızılay’ın Azerbaycan’a yaptığı yardımın sembolik önemine vurgu yaptı. Bağcı, Türk Kızılay’ın dünya genelinde mazlumlara yardım eli uzatan önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Ayrıca Bağcı, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yardımlarını ve barış çabalarını da vurgulayarak, Türkiye’nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.