DOLAR 32,2507 0.07%
EURO 34,7702 -0.34%
ALTIN 2.443,82-0,01
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk Astronotundan Uzay Görevi Hakkında Açıklamalar

Türkiye’nin İlk Astronotundan Uzay Görevi Hakkında Açıklamalar

ABONE OL
Şubat 26, 2024 13:10
Türkiye’nin İlk Astronotundan Uzay Görevi Hakkında Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alper Gezeravcı Cumhuriyetin 100. Yılında Uzay Göreviyle İlgili Konuştu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen insanlı ilk uzay misyonundan dönüşünde duygularını paylaştı.

Gezeravcı: “Türkiye Artık Uzayda Hak Ettiği Yeri Aldı”

Gezeravcı, geleceğin astronotlarıyla bir araya gelmekten heyecan duyduğunu belirterek, çocukluğundan beri uzaya ilgili olduğunu ancak kendi astronot olma hayalini kurmadığını söyledi. Ancak şimdiki neslin bu hayali gerçekleştirebileceğini vurguladı. Devletin güçlü iradesi sayesinde Türkiye’nin artık uzayda hak ettiği yeri aldığını belirten Gezeravcı, bu yolda gelecek nesillerin ilerleyeceğini belirtti.

Gezeravcı’nın Uzay Hedefleri ve Türkiye’nin Geleceği

Astronot Gezeravcı, Türkiye’nin uzay konusundaki hedeflerinden ve gelecekte gerçekleştireceği uzay fırlatmalarından bahsederek, devletin bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü ve yakın zamanda müjdeli haberlerin paylaşılacağını söyledi. Türkiye’nin uzay ekosisteminde yer alacağını belirten Gezeravcı, aya sert iniş gibi hedeflerin olduğunu ve Türkiye’nin bunları kendi imkanlarıyla gerçekleştireceğini ifade etti.

Gezeravcı’nın Uzay Görevi ve Dönüş Hazırlıkları

Gezeravcı, uzayda 14 gün boyunca deneyler yaptıktan sonra dönüş hazırlıklarına başladıklarını ancak dönüşlerinin ertelendiğini açıkladı. Bu süre zarfında yerçekimsiz ortamın etkilerini anlatmak için deneyler yaptıklarını belirten Gezeravcı, dönüş sırasında yaşanan gecikmeden etkilenmediklerini ve her anın değerli olduğunu vurguladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gezeravcı’nın Türk bayrağını uzayda dalgalandırmasının gurur verici olduğunu belirtti ve Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını söyledi. Etkinlikte uzayda gerçekleştirilen deneylere ilişkin videolar da gösterildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.