DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21535142,15%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Cinayet İddianamesi Detayları Ortaya Çıktı

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Cinayet İddianamesi Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 22:16
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Cinayet İddianamesi Detayları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddianame Detayları

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede 22 kişi hakkında suçlama bulunuyor. İddianameye göre, cinayetin azmettiricisi olarak belirlenen şüpheliler arasında Tolgahan Demirbaş yer alıyor. Demirbaş’ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal’dan Sinan Ateş’in kişisel bilgilerini alarak, saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağci’ye ilettiği belirtiliyor.

Ayşe Ateş’ten Açıklama

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, iddianamenin detaylarıyla ilgili SÖZCÜ’ye konuştu. Ateş, “Olayın hemen ardından bu iddianame hazırlanıp önümüze konabilirdi. Ancak bir buçuk yıl bekleyip basit bir cinayet gibi sunulması, asıl faillerin korunduğu izlenimini uyandırıyor. Katillerin kim olduğu ve kimler tarafından korunduğu çok açık.” dedi. Ateş, “Yazıklar olsun. Hesap vermekten kaçamayacaklar. Adalet mutlaka yerini bulacak, buna inanıyorum. Her türlü ırk, inanç veya ideoloji ayrımı yapmaksızın haksız yere öldürülen tüm insanlar için mücadele edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.