DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.247,090,17
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü yatırımcı Marc Andreessen, yatırımcısı olduğu Clubhouse’ta gazetecileri engellemesi ile gündemde
  • Samsun Halk Haber
  • Teknoloji
  • Ünlü yatırımcı Marc Andreessen, yatırımcısı olduğu Clubhouse’ta gazetecileri engellemesi ile gündemde

Ünlü yatırımcı Marc Andreessen, yatırımcısı olduğu Clubhouse’ta gazetecileri engellemesi ile gündemde

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:07
Ünlü yatırımcı Marc Andreessen, yatırımcısı olduğu Clubhouse’ta gazetecileri engellemesi ile gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Silikon Vadisi’nin ünlü isimlerinin çoğu Clubhouse’taki bir odada, ünlü yatırımcılar Marc Andreessen ve Ben Horowitz‘i dinliyordu. Ancak Business Insider’ın haberine göre, odaya herkesin girmesine izin verilmedi, zira Andreessen Horowitz‘in kurucu ortağı Marc Andreessen, birçok gazeteciyi Clubhouse’ta engellemiş durumda. 

Aslında bu şaşırtıcı bir bilgi değil. Çünkü Marc Andreessen, gazetecileri sosyal mecralarda engellemesiyle biliniyor. Bu gazeteciler arasında The Information’da yatırım muhabiri olan Kate Clark, TechMeme’nin kurucusu Gabe Rivera, medya muhabiri Kerry Flynn ve Insider’daki teknoloji muhabirleri gibi isimler yer alıyor. Görünüşe göre Facebook’un ilk yatırımcısı Marc Andreessen, sosyal medya dünyasının yeni yükselen yıldızı Clubhouse’ta da gazetecileri kendini takip etmekten alıkoyuyor.

Bu noktada geçtiğimiz haftalarda Andreessen Horowitz’in, Clubhouse’a yeni bir yatırım yaptığını ve tura, 180 farklı yatırımcının katıldığını da hatırlatalım.

Marc Andreessen just hired the moderator of that conversation he blocked journalists from on Clubhouse last night with Elon. So, if there were any doubt about the A16Z’s intentions to control convos on Clubhouse, should be all cleared up. @alexeheathhttps://t.co/4opVBV5MYc

— Jessica Lessin (@Jessicalessin) February 1, 2021

The Information’ın genel yayın yönetmeni Jessica Lessin, Marc Andreessen Clubhouse’da Elon Musk ile konuştuğunda engellenen tüm muhabirleri fark etti ve bu kişilerin bazılarına engellendikleri için odaya giremeyeceklerini söyledi. Ancak bunun nedeninin Clubhouse’da bir odada en fazla 5 bin kişinin bulunabilmesi olabileceğini de belirtmek gerek. The New York Times’da teknoloji muhabiri olan Taylor Lorenz de Andreessen’in engelleme gücüyle gazetecileri hedef aldığını söyledi.

Blocking someone on Clubhouse prevents them from seeing/entering rooms you’re co hosting. Marc and these other SV men (who again, are some of the app’s most followed users now), use blocking to keep journalists out of some of CH’s largest rooms to avoid accountability 3/

— Taylor Lorenz (@TaylorLorenz) February 4, 2021

Uzmanlar, Marc Andreessen’in istediği kişiyi engelleme hakkının bulunduğunu söylüyor

Ancak uzmanlar bu konuda gazetecilerden farklı düşünüyor. Uzmanlar, Andreessen’in, gazeteciler dahil, herhangi birinin kendisini Clubhouse’da takip etmesini engellemek için her türlü yasal hakkı olduğunu söylüyor. Bir sivil özgürlükler grubu olan Electronic Frontier Foundation’ın medya ilişkileri direktörü Rebecca Jeschke, Andreessen’in ne sebeple olursa olsun istediği kişiyi engelleme hakkına sahip olduğunu söylüyor.

Ancak ABD’de eğer hükümet çalışanı ya da devlet başkanıysanız kişileri kendi tercihinize göre engelleyemiyorsunuz. Bu konuda bir mahkeme kararı bulunuyor. 

Stanford’un Siber Politika Merkezi’ndeki Platform Düzenleme Programı direktörü Daphne Keller, Clubhouse’un özel bir uygulama olduğunu; bu durum her ne kadar gazeteciler için can sıkıcı olsa da Marc Andreessen’in böyle bir seçeneği olduğunu belirtiyor. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.