Zirai Don Olayı Sonrası Meyve ve Sebze Fiyatlarına Yansıyan Artış

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Zirai Don Olayı Sonrası Meyve ve Sebze Fiyatlarına Yansıyan Artış

Türkiye’de gerçekleşen ve birçok ili farklı ölçüde etkileyen zirai don olayı sonrası, bazı meyve ve sebze fiyatlarında artışa gidildiği yönünde tespitler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı‘nın ardından, zirai don olayına dikkat çekerek sürecin yakından takip edildiğini ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanmadan manipülasyona izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı’nın Müdahalesi

Ticaret Bakanlığı, kamunun beslenme, sağlıklı yaşam ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerin fiyatlarında artışa gidilmesine sebep olan girişimlere karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arz güvenliğinin sağlanması amacıyla tarımsal ürün ve gıda maddelerinin arz-talep dengesi ile zirai donun fiyatlar üzerindeki etkisini yakından takip ediyor.

Piyasa Denetim ve Gözetim Faaliyetleri

Türkiye genelinde fırsatçı girişimlere karşı piyasa denetim ve gözetim faaliyetleri yürütülüyor. Zirai don olayından etkilenen iller başta olmak üzere 81 ilde yoğunlaştırılan denetimlerde, 1271 firma ve 8 bin 476 ürün incelendi. Limon tedarikine ilişkin stok takibi yapılarak herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemler alınıyor.

Yaptırımlar ve Ceza Miktarları

Fahiş fiyat uygulayan üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler ile stokçuluk yaptığı tespit edilen girişimcilere ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Stokçuluk yapan iş yerleri belirli sürelerle kapatılırken, fahiş fiyat uygulayanlara ise belirli miktarlarda cezalar kesiliyor.

Gelecek dönemlerde gıda arzının ve güvenliğinin korunması amacıyla ilave tedbir ve denetimler hayata geçirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, zirai don olayının ardından hasar tespitine odaklanarak, olumsuz etkilenen üreticilerin zararlarının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: habergazetesi.com.tr
Benzer Haberler
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Şubat Ayı Bütçe Uygulama Sonuçları Açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Şubat Ayı Bütçe Uygulama Sonuçları Açıklandı
Teknoloji Tarımda Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor
Teknoloji Tarımda Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor
İran’ın Hürmüz Boğazı Kararı ve Merkez Bankalarının Para Politikaları
İran’ın Hürmüz Boğazı Kararı ve Merkez Bankalarının Para Politikaları
TÜİK: Ücretli Çalışan Sayısı Ocak Ayında Artış Gösterdi
TÜİK: Ücretli Çalışan Sayısı Ocak Ayında Artış Gösterdi
BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR YENİ DÜZENLEME
BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR YENİ DÜZENLEME
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hava Trafiğinde Riskler Var
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hava Trafiğinde Riskler Var
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması