İHH Genel Başkanı: “Gazze’de Sağlık Sistemi Çöktü”

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İHH Genel Başkanı: “Gazze’de Sağlık Sistemi Çöktü”

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkez binasında düzenlenen programda konuşan AID Genel Başkanı Yavuz Dede, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, Gazze’de sağlık tesislerine yönelik en az 516 saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sağlık Tesisleri Hedef Alındı

Yavuz Dede, saldırıların özellikle hastaneleri ve ambulansları hedef aldığını belirterek, “Sağlık sistemi çökertilmiştir. Gazze’deki birçok sağlık merkezi bombardıman altında kalmış ve binalar tahrip edilmiştir.” dedi. DSÖ’nün bölgede faaliyet gösterebilen sayılı hastane kaldığını ve bu hastanelerin ciddi kapasite sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu bildirdiğini aktardı.

Çatışmalarda 60 Binden Fazla Şehit

Gazze’de çatışmaların başından bu yana 60 binden fazla şehit ve 110 binden fazla yaralı olduğunu belirten Dede, “Bombardımanlar sonucu uzuv kaybı yaşamış 20 bini aşkın insan protez desteği beklemekte ve bu uzuv kayıplarından en az 7 bini çocuklardan oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Toplumun Sessizliği

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla bölgeyi yaşanmaz hale getirdiğini vurgulayan Dede, uluslararası toplumun sessiz kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğunu ifade etti. Sağlık ve yaşama hakkının evrensel bir hak olduğunu belirten Dede, “Bir halkın sahip olduğu bu hakkın sistematik bir biçimde gasbedilmesine seyirci kalmak suça ortak olmaktır.” şeklinde konuştu.

Şiddetlenen Saldırılar

AID Kütahya Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’deki sağlık sisteminin hizmet veremez hale geldiğini belirterek, “Saldırılar eskiye göre daha da şiddetleniyor. Orada yaşananlar gerçeğin ta kendisidir, hatta gerçeği tamamen yansıtmamaktadır.” dedi. Gazze’de görev yapan Op. Dr. Yılmaz Mertsoy ise, “Bir nesli, bir ırkı yok ediyorlar. Tam bir soykırım merkezi diyebileceğim bir alanda çalıştık. Çalışırken bir sağlıkçı olarak, insanlığımdan utandım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: habergazetesi.com.tr

Benzer Haberler
BAĞDAT’TA ABD ÜSSÜ VE DİPLOMATİK OFİS SALDIRIYA UĞRADI
BAĞDAT’TA ABD ÜSSÜ VE DİPLOMATİK OFİS SALDIRIYA UĞRADI
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran’ın Hark Adası’ndaki Askeri Kapasitesini Hedef Aldı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran’ın Hark Adası’ndaki Askeri Kapasitesini Hedef Aldı
BÖLGEDEKİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİNİN YAŞADIKLARI HASARLARIN TAHMİNİ MALİYETİ 2,8 MİLYAR DOLARI AŞTI
BÖLGEDEKİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİNİN YAŞADIKLARI HASARLARIN TAHMİNİ MALİYETİ 2,8 MİLYAR DOLARI AŞTI
İRAN VE İRAN YANLIŞI MİLİSLERİN SALDIRILARI ABD’Yİ ENDİŞELENDİRİYOR
İRAN VE İRAN YANLIŞI MİLİSLERİN SALDIRILARI ABD’Yİ ENDİŞELENDİRİYOR
ABD’den İran’a Yönelik Açıklamalar
ABD’den İran’a Yönelik Açıklamalar
Yerli Aşıda Müjde: İnsan Denemelerine Başlandı
Yerli Aşıda Müjde: İnsan Denemelerine Başlandı
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması