Downing Sokağı’nda toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’de devam eden soykırımı kınayarak İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti.
Göstericiler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Dışişleri Bakanı David Lammy’e seslenerek “Starmer, Lammy, saklanamazsınız. Sizi soykırımla yargılayacağız” sloganları attı.
Filistin destekçisi binlerce kişi, İsrail’in 11 haftadır Gazze Şeridi’ne insani yardım girişine izin vermemesine de tepki gösterdi.
Holokost sırasında Budapeşte’de 7 yaşında olan ve soykırımdan kurtulan 87 yaşındaki Holokost mağduru Yahudi Stephen Kapos, gösteriye katılarak yaptığı konuşmada, “Gazze’de kasıtlı bir yıkım var” ifadelerini kullandı.
Gösterinin ana organizatörlerinden Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) Başkanı Ben Jamal, sözlerin yeterli olmadığını belirterek Gazze’deki soykırımı durdurmak için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]