Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de mısır hasadının ağustos başında Adana ve Hatay’da lokal olarak başladığı belirtildi. Ülke genelinde hasat oranının yaklaşık yüzde 5 seviyelerinde olduğu bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, mısır üreticilerine destek olmak amacıyla Mısır Alım Fiyatını ton başına 11 bin 300 lira olarak belirledi. Önceki yıllarda uygulanan mazot-gübre desteği yerine, yeni destekleme modelinde ‘temel destek’ ve ‘planlı üretim desteği’ verileceği duyuruldu. Ayrıca, yerli sertifikalı tohum kullananlar için ek destek olarak ‘üretim geliştirme desteği’ ödeneceği açıklandı.
Üreticilere temel destek ve planlı üretim, yerli sertifikalı tohum kullanımı ve katı organik gübre kullanım destekleri sağlanacak. Ortalama verim dikkate alınarak ton başına toplam 668 lira destek ödemesi yapılacak. Böylece, desteklerle birlikte üreticilerin eline ton başına 11 bin 968 lira geçeceği belirtildi. TMO ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatını müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yapılacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]