Bakanın Enerji Değerlendirmesi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakanın Enerji Değerlendirmesi






Bakanın Enerji Değerlendirmesi | Enerji Politikaları, Libya ve Somali ⏬👇

Bakan, A Haber canlı yayınında enerji gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2026’da stratejik sektörlere öncelik vereceklerini aktardı. Yenilenebilir enerjide sanayicilerin, fabrikaların, otellerin kendi tüketimleri için tesis kurmak istediğine dikkati çeken Bakan, “Belediyelerimizin talepleri var. Kamu kurumlarımızı, stratejik önemi haiz sektörleri, ihracat kabiliyeti olan sektörleri önceliklendiren bir modelle bu 3 bin 500 megavatı yatırımcılarımızla buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan, Türkiye’nin dış ülkelerdeki enerji projelerine yönelik çalışmalarına da değindi. Şubatta Libya‘da yeni lisanslama ihalesi turu olacağını aktaran Bakan, Türkiye’nin bu ihaleye gireceğini belirterek, “İddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Ümit ediyorum, oradan alabileceğimiz sahalarda yeni projeleri birlikte geliştirebileceğiz.” dedi.

Bakan, Libya’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı‘nın yeni sahalarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ve Libya’daki projelerde mevcut çalışan şirketlerle ortaklık konusunda görüşmeler olduğu bilgisini paylaştı. “Bunu da 2026’nın ilk yarısında neticelendirmeyi hedefliyoruz. İstediğimiz ticari şartlar oluştuğunda Libya’ya Türkiye olarak çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz.” diye konuştu.

Bakan, şubatta Somali‘ye hareket etmesi planlanan yeni sondaj gemilerinden Çağrı Bey’in nisanda bölgede sondaja başlayacağını dile getirerek, Türkiye’nin Suriye’ye ihraç ettiği elektriğin de 2026’da Halep hattının devreye girmesiyle daha da artacağını kaydetti. Enerji fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını ifade eden Bakan, “Türkiye’nin 2026 enflasyon hedefi, yüzde 20’lerin altında bir hedef. Bu hedefe uygun bir şekilde bir fiyat düzenlemesi yapabiliriz ama şu anda mesela şubat ayı için henüz böyle bir planlamamız yok.” dedi.


Benzer Haberler
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Şubat Ayı Bütçe Uygulama Sonuçları Açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Şubat Ayı Bütçe Uygulama Sonuçları Açıklandı
Teknoloji Tarımda Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor
Teknoloji Tarımda Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor
İran’ın Hürmüz Boğazı Kararı ve Merkez Bankalarının Para Politikaları
İran’ın Hürmüz Boğazı Kararı ve Merkez Bankalarının Para Politikaları
TÜİK: Ücretli Çalışan Sayısı Ocak Ayında Artış Gösterdi
TÜİK: Ücretli Çalışan Sayısı Ocak Ayında Artış Gösterdi
BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR YENİ DÜZENLEME
BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR YENİ DÜZENLEME
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hava Trafiğinde Riskler Var
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hava Trafiğinde Riskler Var
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması