İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Hazırlıkların şubat ayı itibarıyla başladığını belirten başkan, Sevgililer Günü’nde en çok kırmızı gül talebinin olduğunu ve bu dönemde çardak güller, anastasyalar, renkli krizantemlerin de tercih edildiğini ifade etti.
İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı, tüketicilerin 25’li, 50’li gül buketlerini tercih ettiğini ve az da olsa 1001 gülü tercih edenlerin olduğunu belirtti. Sevgililer Günü’nde satışların diğer günlere göre %100 artmasını beklediklerini söyleyen başkan, ithal ve yerli güllerin satışı için siparişlerin verildiğini kaydetti. İthal güllerin adetinin 300 ila 400 lira, yerli güllerin ise 150 ila 200 lira aralığında satılacağını açıkladı.
İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı, müşterilere evde güllerin vazoya suyun tam konulduğu takdirde bir sorun yaşanmayacağını belirtti. Sipariş vermeden önce güllerin mağazada ne kadar süre dayandığını test ettiklerini aktaran başkan, bilinçli tüketici olunması gerektiğini vurgulayarak, siparişlerin bir hafta önceden verilmesi durumunda hem çiçekçilerin hem de müşterilerin rahat edeceğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]