Batı Afrika ülkesi Nijer’de, başkent Niamey’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Diori Hamani Uluslararası Havalimanı çevresinde sabah saatlerinde yoğun silah sesleri duyuldu. Saldırganların havalimanına ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik çemberini aşmaya çalıştığı bildirildi.
Ulusal basındaki haberlere göre, başkentin çeşitli noktalarında sabahın erken saatlerinde patlamalar da yaşandı. Saldırganların Diori Hamani Uluslararası Havalimanı’nı ve bu havalimanı bünyesindeki Base 101 askeri üssünü hedef aldığı öğrenildi.
Saldırıların ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından kontrolün yeniden sağlandığı ve kapsamlı bir operasyonun başlatıldığı belirtildi. Operasyonlar sırasında bazı saldırganların etkisiz hale getirildiği, bazılarının ise kaçtığı öne sürüldü.
Saldırıyı düzenleyenlerin kimliğine ilişkin henüz teyit edilmiş bir bilgi paylaşılmazken, Nijer hükümetinden de olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Diori Hamani Uluslararası Havalimanı, geçmişte de benzer saldırılara maruz kalmıştı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]