Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 217,76 puan artarak günü bankacılık endeksi öncülüğünde pozitif bir seyirle tamamladı. Toplam işlem hacmi 135,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,37, holding endeksi yüzde 1,48 değer kazanırken, madencilik endeksi ise yüzde 0,37 değer kaybetti.
Yatırımcıların odağı, ABD Merkez Bankası’na (Fed) ilişkin faiz indirim beklentileri ile Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmaya çevrildi. Özellikle bankacılık sektörü günü en fazla kazanan sektör olurken, Türkiye ekonomisi de üst üste 21. çeyrekte büyüme kaydederek yüzde 3,7 büyüdü.
Analistler, yarın yurt içinde sakin bir veri takviminin beklendiğini ancak yurt dışında ABD’de Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının yanı sıra Japonya’da tüketici güven endeksi, İngiltere’de konut fiyat endeksi ve Avro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile işsizlik oranının takip edileceğini belirtti. BIST 100 endeksinde teknik açıdan 11.200 ve 11.300 puanın direnç, 11.000 ve 10.900 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladılar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]