Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, “Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme ile birlikte, gün öncesi ve dengeleme güç piyasalarında fiyat limitleri yeniden belirlendi.
EPDK’nın aldığı karar gereğince, gün öncesi ve dengeleme güç piyasalarında megavatsaat başına uygulanacak asgari fiyat limiti **”0″ lira** olarak belirlenirken, azami fiyat limiti ise **3 bin 400 lira** olarak güncellendi. Daha önceki düzenlemeye göre asgari fiyat limiti zaten “0” lira iken, azami fiyat limiti **3 bin lira** olarak belirlenmişti. Bu değişiklik, enerji piyasalarında fiyat istikrarını sağlamayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
EPDK’nın yeni fiyat limitleri belirleme kararı 5 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren, enerji piyasalarında alım satım işlemlerinde belirlenen asgari ve azami fiyat limitleri uygulanmaya başlanacak.
Bu değişiklikle birlikte enerji sektöründe yaşanan gelişmeler ve düzenlemeler yakından takip edilmeye devam edecek. EPDK’nın aldığı kararların enerji piyasaları üzerindeki etkileri ve sektöre sağlayacağı katkılar merakla bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]