Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), TP Petrol Dağıtım AŞ bünyesindeki otogaz bayilerine tanınan geçici dağıtıcı değişikliği başvuru süresini 3 Ağustos’a kadar uzattı. Daha önce 30 Haziran olarak belirlenen bu süre, bayilerin geçiş süreçlerini tamamlamaları için ek imkan sağlıyor.
EPDK tarafından yapılan duyuruya göre, geçici dağıtıcı değişikliği yapan bayilerin ilgili dönemi kapsayan bayilik sözleşmelerini Kuruma bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirimde bulunmayan bayilerin lisansları, 4 Ağustos itibarıyla resen TP Petrol Dağıtım AŞ bayisi olarak tadil edilecek.
Yeni düzenleme kapsamında, TP Petrol Dağıtım AŞ’nin ürünlerini satmaya başlayan bayiler, kurumsal kimlik yükümlülüklerinden muaf tutulacak. Ayrıca, geçiş sürecindeki bayilerden fesih ihbarnamesi veya karşılıklı fesih protokolü talep edilmeyecek. Lisans tadil bedeli de bu bayilerden alınmayacak.
Ancak, TP Petrol Dağıtım AŞ ile bayilik sözleşmesi 30 Haziran’dan önce sona ermiş olan bayiler, bu düzenlemenin getirdiği kolaylıklardan yararlanamayacak. Bu durum, sözleşme yenileme veya fesih tarihlerine göre farklılık gösteriyor.
EPDK, bu düzenlemeyle TP Petrol Dağıtım AŞ bünyesindeki LPG otogaz bayilerinin mağduriyet yaşamasını engellemeyi amaçlıyor. Kurum, aynı zamanda piyasa istikrarının korunması ve tüketicilerin akaryakıta kesintisiz erişiminin sürdürülmesi hedeflerini de bu adımla güvence altına alıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]