Kafileler halinde Cemerat’a giden hacılar, burada “küçük, orta ve büyük şeytan”a yedişer taş attı. Bu kutsal ritüeli gerçekleştiren hacılar arasından bir kısmı şeytan taşlamadan sonra hemen Kabe’ye giderek ziyaret tavafını gerçekleştirdi. Diğer bir kısmı ise dinlenmek üzere otellerine geri döndü. Hacılar, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde de şeytan taşlama ibadetlerine devam edecekler. Hacılar Arasında Şeytan Taşlama…
Kafileler halinde Cemerat’a giden hacılar, burada “küçük, orta ve büyük şeytan”a yedişer taş attı. Bu kutsal ritüeli gerçekleştiren hacılar arasından bir kısmı şeytan taşlamadan sonra hemen Kabe’ye giderek ziyaret tavafını gerçekleştirdi. Diğer bir kısmı ise dinlenmek üzere otellerine geri döndü. Hacılar, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde de şeytan taşlama ibadetlerine devam edecekler.
Hacılar, Cemerat’ta bulunan “küçük, orta ve büyük şeytan” simgelerine yedişer taş atarak şeytanı simgeleyen cüceleri temsil eden duvarları taşladılar. Bu ritüel, Şeytan’ın Hz. İbrahim tarafından taşlanmasını simgeler ve hacılar arasında önemli bir yer tutar.
Şeytan taşlamayı tamamlayan hacıların bir kısmı hemen Kabe’ye giderek tavaf yaparken, diğerleri ise ibadetlerini tamamladıktan sonra dinlenmek üzere otellerine geri döndüler. Ziyaret tavafı, hacıların Kabe’yi yedi kez tavaf etmelerini içeren kutsal bir ibadettir.
Hacılar, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde de Cemerat’a giderek şeytan taşlama ritüelini sürdürecekler. Bu ibadet, hacıların manevi duygularını güçlendiren ve onları günahlarından arındıran önemli bir adımdır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]