İsrail devlet televizyonu Kan’ın haberine göre, ara bulucu ülkelerin devreye girmesiyle Hamas, ölen İsrailli askerlerin cesetlerini İsrail’e teslim etmeyi kabul etti.
Hamas’ın bu kararının ardından, İsrail ordusunun 20 Şubat Perşembe günü cesetleri teslim almak için hazırlıklara başladığı belirtildi. Cesetler, Hamas tarafından önceden belirlenen bir noktada İsrail ordusuna ait ambulanslara teslim edilecek.
Öte yandan, Hamas ve İsrail arasındaki esir takasının 22 Şubat Cumartesi yapılacak yedinci turunda hayatta olan 3 İsrailli esirin wbahis daha serbest bırakılması bekleniyor. İsrail güvenlik kabinesi ise bugün ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması ve esirlerin serbest bırakılması konularını görüşmek üzere toplanacak.
Kabine görüşmesine bağlı olarak, ateşkes müzakereleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidecek heyete ikinci aşamayı müzakere etme yetkisi verilecek. İki taraf arasında gerçekleşen bu gelişmeler, bölgede olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.