Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Üstel, Türkiye ile imzalanan doğal gaz tedarikine ilişkin mutabakat zaptına tepki gösteren Rum yönetimine yanıt verdi. Üstel, Rum tarafının su ve enerji sıkıntıları yaşadığını belirterek, “Susuz kaldığınızda size de su verebiliriz” çağrısında bulundu.
Başbakan Üstel, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ‘KKTC’ye Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı’na yönelik Rum yönetiminin tepkisini değerlendirdi. Üstel, Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoları hatırlatarak, Rum yönetiminden gelen tepkinin beklendik olduğunu ifade etti.
Üstel, uluslararası anlaşmalara imza atmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Kıbrıs Rum liderliğinin Kıbrıs Türk halkının varlığını kabul etmesi gerektiğini belirtti. Rum liderliğinin KKTC’nin anlaşmalarından şikayetçi olmak yerine, mevcut imkanlardan faydalanabileceğini söyledi.
Rum halkının su ve enerji alanında ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Üstel, “Susuz kaldığınızda size de su verebiliriz. Elektriğiniz tükendiğinde elektrik de verebiliriz” dedi. Tankerlerle getirilen suyun kalitesine değinerek, “Tertemiz Anamur suyunu içmiş olurlar” ifadesini kullandı. Üstel, Kıbrıs Türk halkının su, elektrik ve doğal gaz ile Ada’nın parlayan yıldızı olacağını ve hiçbir tehdidin bunu engelleyemeyeceğini sözlerine ekledi.
Kıbrıs Rum liderliğinin, Kıbrıs Türk halkının meşru temsilcilerinin aldığı kararların yasa dışı veya geçersiz olmadığını kabul etmek zorunda olduğunu vurgulayan Üstel, doğal gaz, elektrik ve fiber optik altyapı projelerinin Türkiye ile hayata geçirileceğini kaydetti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]