DOLAR 32,4143 0.16%
EURO 34,7939 -0.13%
ALTIN 2.395,08-1,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nehil Sazlığı: Biyolojik Çeşitliliği ve Kuş Türleriyle Öne Çıkan Korunaklı Alan

Nehil Sazlığı: Biyolojik Çeşitliliği ve Kuş Türleriyle Öne Çıkan Korunaklı Alan

ABONE OL
Mart 30, 2024 23:04
Nehil Sazlığı: Biyolojik Çeşitliliği ve Kuş Türleriyle Öne Çıkan Korunaklı Alan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nehil Sazlığı: Özel Bir Ekosistem

Yüksekova ilçesine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Nehil Sazlığı, 2019 yılında Cumhurbaşkanı kararıyla ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edilmiştir. Bu sulak alan, Tarım ve Orman Bakanlığı 14’üncü Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hakkari İl Şube Müdürlüğü, Yüksekova Şefliği tarafından titizlikle yönetilmektedir.

Kuş Gözlemcileri ve Fotoğraf Tutkunlarının Cenneti

Nehil Sazlığı, zengin biyolojik çeşitliliği ile özellikle kuş gözlemcileri ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline gelmiştir. Bu alanda yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar yaklaşık 210 bitki ve 250 kuş türü tespit edilmiştir. Nehil Sazlığı, bazı kuş türlerinin göç yolculuklarında önemli konaklama noktalarından biridir.

Koruma Çalışmaları ve Sonuçları

Tarım ve Orman Bakanlığı 14’üncü Bölge Müdürlüğü’nün koruma ve kontrol ekipleri sayesinde, Nehil Sazlığı’nda tür ve popülasyon artışı hedeflenmektedir. Bu çabaların meyvesi olarak, bu yıl 8 flamingo güvenli bulduğu bu alanda konaklamıştır. Bölgede nadir görülen flamingoları görenler şaşkınlıklarını gizleyememişlerdir.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, hassas ekosistemin korunması için titizlikle çalışmalarını sürdürürken, halkı da bu değerli alanın korunmasına destek olmaya çağırmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.