Toplamda 1 Milyon Tl’lik Ödül Dağıtılacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Toplamda 1 Milyon Tl’lik Ödül Dağıtılacak

ŞEHİT MUSTAFA CAMBAZ 5. FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN BAŞVURULARI BAŞLADI
 TOPLAMDA 1 MİLYON TL’LİK ÖDÜL DAĞITILACAK

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz adına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması, altıncı yılında fotoğraf tutkunlarıyla yeniden buluşuyor. Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen yarışmanın başvuruları başladı. Bu yıl dört temel kategori ve bir özel ödül kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, toplamda 1.000.000 TL ödül dağıtılacak. Fotoğrafçılar, başvurularını 15 Haziran 2026 tarihine kadar yarışmanın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Şehit Mustafa Cambaz’ın yıllar boyunca izini sürdüğü kadim mekânlardan ilhamla hayata geçirilen Hikâyeyi Tamamla Özel Ödülü, 2026 yılında Habib-i Neccar Camii temasıyla gerçekleştiriliyor. Antakya’nın kalbinde yer alan ve asırlardır farklı medeniyetlere tanıklık eden Habib-i Neccar Camii, 2023 Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar almasının ardından yeniden ayağa kalktı. Yarışmanın özel ödül kategorisi kapsamında fotoğrafçılardan, bu kadim yapının geçmişini, bugününü ve yeniden yazılan hikâyesini aynı karede buluşturan fotoğraflar bekleniyor.

Şehit Mustafa Cambaz 5. Fotoğraf Yarışması; 2025’e Damgasını Vuran Haber Fotoğrafları, Kültürel ve Tarihî Fotoğraflar, Yeni Nesil Fotoğraflar (Drone Çekimi – Serbest Haber) ve Yeni Nesil Fotoğraflar (Cep Telefonu Çekimi – Serbest Haber) olmak üzere dört temel kategoride düzenleniyor. Ayrıca Habib-i Neccar Camii temasıyla gerçekleştirilen Hikâyeyi Tamamla Özel Ödülü de yarışma kapsamında takdim edilecek.

Yarışma, alanında deneyimli ve güçlü bir jüri tarafından değerlendirilecek. Seçici kurulda; Türk Kızılayı Prodüksiyon ve İçerik Müdürü Fırat Yurdakul, eski Cumhurbaşkanlığı Özel Fotoğrafçısı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Temsilcisi Ümit Bektaş, foto muhabiri Kayhan Özer, Albayrak Medya Prodüksiyon Müdürü Emir İskender ve Anadolu Ajansı foto muhabiri Elif Öztürk Özgöncü yer alıyor. Her bir temel kategoride birinciye 100.000 TL, ikinciye 75.000 TL, üçüncüye 50.000 TL ödül verilirken; Hikâyeyi Tamamla Özel Ödülü kapsamında da 100.000 TL ödül sahibini bulacak.

Yaptığı işi “kayıt fotoğrafçılığı” olarak tanımlayan Mustafa Cambaz, 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’yi adım adım gezerek ulu camileri, tarihî yapıları ve kültürel mirası belgeledi. Kadrajına giren on binlerce fotoğrafla güçlü bir arşiv bırakan Cambaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yüzlerce vatandaşımızla birlikte şehit düştü. Onun hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması, fotoğraf aracılığıyla hafızayı diri tutmayı ve yarım kalan hikâyeleri tamamlamayı amaçlıyor.

Benzer Haberler
Geosentetik Kil Örtü İle Güvenilir Su Yalıtımı Çözümleri
Geosentetik Kil Örtü İle Güvenilir Su Yalıtımı Çözümleri
İstanbul’da Garantili Bakım ve Onarım Servisinin Adresi – 444 14 94
İstanbul’da Garantili Bakım ve Onarım Servisinin Adresi – 444 14 94
Türkiye’den 100’ün üstünde ülkeye takım elbise ve damatlık gönderiliyor
Türkiye’den 100’ün üstünde ülkeye takım elbise ve damatlık gönderiliyor
Indigo Agriculture, Biyolojik Bitki Koruma ve Bitki Performansı Şirketi ENAI’yi Hayata Geçiriyor
Indigo Agriculture, Biyolojik Bitki Koruma ve Bitki Performansı Şirketi ENAI’yi Hayata Geçiriyor
Update – DDPAI Week İlk Kez Türkiye’de Başlıyor: Akıllı Araç Kameralarında Özel İndirimler ve Hediyeler
Update – DDPAI Week İlk Kez Türkiye’de Başlıyor: Akıllı Araç Kameralarında Özel İndirimler ve Hediyeler
Prefabrik Yapı Sektöründe Yeni Bir Büyüme Dönemi
Prefabrik Yapı Sektöründe Yeni Bir Büyüme Dönemi
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması