Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze’deki yetersiz beslenme tedavisi merkezlerinin yüzde 15’inin İsrail ordusunun tahliye emirleri veya bombardıman sebebiyle kapatıldığı bildirildi. Bu durumun Gazze’de yaşayan 350 çocuğun hayatını ciddi şekilde riske attığı belirtildi.
Gazze’nin orta ve güney bölgelerinde, bebeklere yönelik ek gıdaların tükendiği ve yalnızca 400 çocuğa bir aylık bebek maması kaldığı vurgulandı. İsrail’in 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye yardım girişine izin vermemesi, bölgede gıda, temiz su, ilaç ve barınak sıkıntısına yol açmış durumda.
UNICEF açıklamasında, yaşam için gereken maddelerin temin edilmemesi durumunda yetersiz beslenme ve hastalıkların daha da kötüleşerek çocuk ölümlerinde artışa neden olabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Gazze Şeridi’nde yakıt sıkıntısı yaşanması halinde, bir milyon kişinin içme suyuna erişim oranının tehlikeli seviyelere düşebileceği ve çocuklar arasında salgın riskinin artabileceği belirtildi.
UNICEF’in açıklamasına göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik yardım girişini durdurma kararı, bölgede ciddi insani krize yol açmış durumda. Hamas ile varılan ateşkes anlaşmasının ardından başlayan insani yardım kesintisi, Gazze’deki çocukların yaşamını tehlikeye atmış durumda.
Reklam & İşbirliği: [email protected]