DMM, Kuru Fasulye Krizi İddialarını Yalanladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
DMM, Kuru Fasulye Krizi İddialarını Yalanladı

DMM’nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında dolaşan “kuru fasulye krizi” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye’de kuru fasulye arzında herhangi bir sorun bulunmadığı vurgulandı.

Kuru Fasulye Arzında Sorun Yok

Açıklamada, Türkiye’nin kuru fasulye arzında herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çekilerek, 2024 yılında ülke genelinde kuru fasulye yeterlilik oranının yüzde 84,5’e ulaştığı ve iç tüketimin büyük bir kısmının yerli üretimle karşılandığı bilgisi verildi. Ayrıca, 2025 yılında sadece 7 bin tonluk sınırlı bir kuru fasulye ithalatı gerçekleştiği belirtildi.

Üreticiye Destek Artırıldı

Açıklamada ayrıca, kuru fasulye üreticilerine verilen destek miktarının artırıldığına dikkat çekildi. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından belirlenen 42 TL/kg alım fiyatının üretim sürdürülebilirliğini ve piyasa istikrarını sağladığı ifade edildi. Ayrıca, çiftçilere yönelik yüzde 75 oranında hibe tohum desteği sunulduğu ve Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile kuru fasulye üretiminin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Son olarak, kuru fasulyenin üretim planlaması yapılan ürünler listesine alındığı ve üreticilere dekar başına verilen destek miktarının artırıldığı bilgisi paylaşıldı. Tüm bu verilerin, kuru fasulye arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını gösterdiği belirtildi. Kamuoyuna, manipülatif iddialara değil resmi verilere güvenmeleri çağrısı yapıldı.

Benzer Haberler
Borsa İstanbul’da İşlem Günü Değerlendirmesi
Borsa İstanbul’da İşlem Günü Değerlendirmesi
BİK ve Türkiye Sigorta İşbirliği: Basın Çalışanlarına Özel Sigorta Avantajları
BİK ve Türkiye Sigorta İşbirliği: Basın Çalışanlarına Özel Sigorta Avantajları
Jeopolitik Gelişmeler ve Makroekonomik Veriler Yatırımcıları Etkiliyor
Jeopolitik Gelişmeler ve Makroekonomik Veriler Yatırımcıları Etkiliyor
THY Aralık Ayı Trafik Verileri
THY Aralık Ayı Trafik Verileri
Ankara’nın İhracatı Geçen Yıl Rekor Seviyeye Ulaştı
Ankara’nın İhracatı Geçen Yıl Rekor Seviyeye Ulaştı
Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması