USD50,00EUR55,89ALTIN6.330,31Istanbul16° Sağanak0:38İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Yılmaz: Orta vadede önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yılmaz: Orta vadede önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından başkentte düzenlenen “İnşaat Zirvesi Türkiye” programında Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleşen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, inşaat sektörünün ekonominin büyüme ve kalkınma sürecinde kritik bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak sektörün, ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra enflasyonla mücadelede de önemli rol oynadığını belirtti.

Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye ekonomisinin 2002-2025 döneminde yıllık ortalama yüzde 5,3 oranında büyürken, inşaat sektörünün ise yüzde 6,8 oranında büyüdüğü açıklandı. Geçen yıl ekonominin yüzde 3,6 oranında büyüdüğü dönemde ise inşaat sektörünün yüzde 10,8’lik bir performans sergilediği ifade edildi. Ayrıca bu yılın ilk çeyreğinde de büyümesini sürdüren sektörün, 2,2 milyonun üzerinde kişiyi doğrudan istihdam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Yılmaz, Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar 138 ülkede toplamda 563 milyar dolara yakın proje üstlendiğini belirterek dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firmaları sıralamasında Çin’den sonra ikinci sırada yer aldıklarının altını çizdi. Ayrıca dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitlik firması listesinde 45 Türk firmasının bulunduğu ve sektörün ülke dışında da önemli bir konuma sahip olduğu bilgisine yer verildi.

Yılmaz, yapı malzemeleri sektörünün geçen yıl 35,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek ülkenin dış ticaret performansına önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Ayrıca sektörün üretim kapasitesi, pazar çeşitliliği ve yüksek katma değerli yapısıyla küresel pazarlardaki konumunu güçlendirdiği belirtildi.

Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre, Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ortasında bulunduğuna dikkat çekilerek bu stratejik konumun ülkeye birçok imkan ve perspektif sağladığı vurgulandı. Yılmaz, gelecek dönemde bölgede yaşanacak inşaat faaliyetlerinin artacağına inanarak sektöre yeni fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Sonuç olarak, Cevdet Yılmaz’ın inşaat sektöründeki gelişmeler ve gelecek perspektifine yönelik yaptığı açıklamalar, sektörün ekonomideki büyümeye olan katkısını ve uluslararası alandaki konumunu vurgulayan önemli bir değerlendirme olarak öne çıkıyor.

Benzer Haberler

Tümü
Hayvancılık Sektörüne 2027’de 52,5 Milyar Lira Destek
Hayvancılık Sektörüne 2027’de 52,5 Milyar Lira Destek
Küresel Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yılın İlk Yarısında Yüzde 28 Arttı
Küresel Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yılın İlk Yarısında Yüzde 28 Arttı
Tasfiye Edilen Fonlarda Ödeme Esasları Belirlendi
Tasfiye Edilen Fonlarda Ödeme Esasları Belirlendi
Eylül İhracatı Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek İkincisi Oldu
Eylül İhracatı Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek İkincisi Oldu
Yapay Zeka İyimserliği Küresel Piyasaları Harekete Geçirdi
Yapay Zeka İyimserliği Küresel Piyasaları Harekete Geçirdi
Ulusal Staj Programı Başvuruları Başladı Gençlere Kariyer Fırsatı Sunuyor
Ulusal Staj Programı Başvuruları Başladı Gençlere Kariyer Fırsatı Sunuyor
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması