DOLAR 32,2705 -0.02%
EURO 35,0963 0.02%
ALTIN 2.475,280,38
BITCOIN 21336780,31%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nda Ticaret ve İşbirliğini Değerlendirdi

Bakan Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nda Ticaret ve İşbirliğini Değerlendirdi

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 21:24
Bakan Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nda Ticaret ve İşbirliğini Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bolat, Paris’te Gerçekleşen OECD Bakanlar Toplantısı’nda

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen, OECD Bakanlar Toplantısı’na ilişkin paylaşım yaptı. Toplantı kapsamında açılış oturumunun ardından, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ticaret Hacmini Artırma Kararı

Bakan Bolat, görüşmede 2023 yılında 4 milyar doları bulan ticaret hacminin, 2024 yılında da artış trendini sürdürüyor olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ayrıca, 1 Temmuz 2024 tarihinde AB Dönem Başkanlığını devralacak Macaristan ile hem AB içerisindeki işbirliğinin hem de ikili ticaretin geliştirilebileceği yeni alanları değerlendirdiklerini söyledi.

Kurallara Dayalı Ekonomik Düzen

Bakan Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nda “Güçlü Ekonomik Büyümeyi Hızlandırmak İçin Serbest Ticaretin ve Yatırımın Teşvik Edilmesi: Kurallara Dayalı, Serbest ve Adil Bir Uluslararası Ekonomik Düzen” temalı oturuma katıldı. Toplantıda ülkemizin görüşlerini ifade ederek, iklim değişikliği, tedarik zinciri aksaklıkları ve adil olmayan ticaret uygulamaları gibi konularda güçlü ve iyi işleyen kurallara dayalı bir ekonomik düzene ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.