DOLAR 32,3417 0.18%
EURO 35,1906 0.01%
ALTIN 2.246,230,14
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biri 14, diğeri 15 yaşında… ABD’de “Toplu katliam planı” yapmakla suçlanıyorlar
  • Samsun Halk Haber
  • Dünya
  • Biri 14, diğeri 15 yaşında… ABD’de “Toplu katliam planı” yapmakla suçlanıyorlar

Biri 14, diğeri 15 yaşında… ABD’de “Toplu katliam planı” yapmakla suçlanıyorlar

ABONE OL
Eylül 14, 2021 11:55
Biri 14, diğeri 15 yaşında… ABD’de “Toplu katliam planı” yapmakla suçlanıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lee Bölgesi şerifi Carmine Marceno, Harns Marsh Ortaokulunda okuyan Philip Byrd (13) ve Conner Pruett’in (14) “toplu katliam planı” yapmakla suçlandığını açıkladı.

Marceno, öğrencilerin Columbine Lisesi’ndeki silahlı saldırıyla yakından ilgilendiklerini, ayrıca boru bombalarının nasıl yapıldığını ve karaborsadan nasıl ateşli silah satın alınacağını öğrenmeye çalıştıklarını belirtti.

Daha sonra yapılan aramalarda Byrd ve Pruett’in evinde çeşitli silah ve bıçaklar bulunduğunu kaydeden şerif, “Ekibimin derhal harekete geçerek kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünden ve çok şiddetli bir eylemi engellediğinden eminim.” şeklinde konuştu.

İki öğrencinin “toplu katliam planı yapmak” suçlamasıyla yargılanacağı kaydedildi.

– COLUMBINE LİSESİ SALDIRISI: 13 ÖLÜ

Amerikan kamuoyunu sarsan silahlı okul saldırılardan birisi olan Columbine Lisesi olayında, Eric Harris (18) ve Dylan Klebold (17), 20 Nisan 1999’da liseye otomatik silahlarla saldırmış, 12 öğrenci ve 1 öğretmeni öldürerek okulun kütüphanesinde intihar etmişlerdi.

O tarihe kadar “ABD’de gerçekleşen en ölümcül okul saldırısı” olarak kayıtlara geçen Columbine Lisesi saldırısı, daha sonra gerçekleşen okul saldırılarına ilham olduğu gerekçesiyle her benzeri saldırıda gündeme gelmeye devam ediyor.

KAYNAK: AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.