DOLAR 32,9371 -0.16%
EURO 35,8554 -0.16%
ALTIN 2.525,570,73
BITCOIN 22338704,63%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler: Filistinli Mülteciler Tahliye Ediliyor

Birleşmiş Milletler: Filistinli Mülteciler Tahliye Ediliyor

ABONE OL
Mayıs 11, 2024 19:10
Birleşmiş Milletler: Filistinli Mülteciler Tahliye Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA Yetkilisi Louise Waterridge’den Açıklama

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Medya Departmanı’ndan Louise Waterridge, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Refah’ta yaşanan durumu aktardı.

Tahliyeler ve Güvenli Bölgeler

Waterridge, bugün Refah’ın batısında ailelerin eşyalarını topladığını ve sokakların boşaldığını belirterek, UNRWA’nın 150 bin kişinin Refah’taki saldırılardan kaçtığını tahmin ettiğini ifade etti. Güneyde Refah merkezine ve Gazze’nin kuzeyinde Cibaliya’ya doğru yeni bölgeler için tahliye emirleri çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

İsrail’in Saldırıları

İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelerdeki Filistinlilere belirlenen “güvenli bölgelere” gitme çağrısında bulunmuştu. İsrail 7 Mayıs’ta Refah’a kara saldırısı başlatmış, dün ise Gazze’nin güneyindeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının alanının genişletilmesine karar verilmişti.

Refah Sınır Kapısı Kontrolü

İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna kara saldırısı başlatmış ve Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nın kontrolünü ele geçirmişti. Sınır kapısının kontrolü, insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin bölge dışına çıkmak için kullandığı tek geçiş noktası olan Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı da içermekteydi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.