DOLAR 32,5650 0.06%
EURO 34,9022 0.12%
ALTIN 2.436,710,57
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Endonezya’da Kiliseye Bombalı Saldırı Düzenlendi

Endonezya’da Kiliseye Bombalı Saldırı Düzenlendi

ABONE OL
Mart 30, 2021 10:05
Endonezya’da Kiliseye Bombalı Saldırı Düzenlendi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar’da bir kiliseye düzenlenen bombalı saldırıda 14 kişi yaralandı.

Güney Sulawesi Emniyeti Halkla İlişkileri Sorumlusu E Zulpan yapmış olduğu açıklamada, olayın ilk incelemelere göre intihar saldırısı olduğunu belirtti. 

Ulusal Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Argo Yuwono ise bombalı saldırıda, aralarında kilise güvenlik görevlilerinin de olduğu 14 kişinin yaralandığını ve tedavilerinin hastanede sürdüğünü açıkladı.

Güney Sulawesi Emniyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, kiliseye girmeye çalışan 2 motosikletli saldırgandan birinin üstündeki bombayı yerel saatle 10.28’de patlattığı kaydedildi. Diğer saldırgen temel ilişkin ise bir açıklama yapılmadı. Nahdlatul Ulama ve Ulema Meclisi gibi İslami cemaat ve sivil toplum kuruluşları, saldırıyı kınadı. 

Makassar Belediye Başkanı Muhammed Ramadhan Pomanto, pazar ayini için içerde bulunanların ise kiliseyi hedefleyen saldırıdan etkilenmediğini açıkladı. Kilise önünde düzenlenen saldırıyı, şu en temel kadar üstlenen olmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.