DOLAR 32,5247 0.02%
EURO 34,8662 0.53%
ALTIN 2.428,43-0,17
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HDP’li Baluken: O el havada kalmaz

HDP’li Baluken: O el havada kalmaz

ABONE OL
Şubat 23, 2021 07:34
HDP’li Baluken: O el havada kalmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

RADİKAL – HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Gaziantep’te valilik tarafından İstasyon Meydanı’nda kutlanmasına izin verilmesine rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan nevruz kutlamaları yerine DBP İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen kutlamaya katıldı. ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, DBP İl Başkanı Kazım Şahin ve partililerin katıldığı kutlamada konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümetin barış için uzatacağı elin havada kalmayacağını söyledi.

Tüm Ortadoğu halklarının gözünün açılacak barış sayfasında olduğunu kaydeden Baluken şöyle dedi:  “Eğer böyle bir adım atılırsa Türkiye, bu yanlış anlayışından vazgeçip Kürtlerle yeni bir sayfanın arayışına girerse o el havada kalmaz. Çünkü orada bulunan kardeşlerimiz, orada bulunan insanlarımız öz kardeşlerimizdir. Onlar araya çizilen yapay sınırlarla Suruç ve Kobani arasındaki demiryolu hatlarıyla bir takım emperyalist oyunlarla tamamen birbirinden koparılmak istendiler. O yapay sınırları kaldırıp artık bu kucaklaşmayı sağlamanın zamanıdır.”

Ülkede patlayan bombalar sonrasında HDP’ye karşı bir linç politikasının uygulanmaya çalışıldığını savunan Baluken, şöyle konuştu:
“Onlar her bomba patladığında HDP üzerinden bir linç kampanyası yaratarak HDP’yi bütün kitlelere bir düşman gibi göstererek kendi sorumluluklarından kurtulmak istiyor. Oysaki HDP’nin başından beri söylediği şey son derece net. En başından beri söylüyoruz Senin hem iç politikan, hem dış politikan yanlış. İç savaştan katliamdan vazgeç. Müzakere masasına gel. Dış politikada da başka ülkelerin iç işlerine karışıp orada savaşın bir tarafı olmayı bir kenara bırak oradaki halkların iradesine saygı duy. Oradaki barışçıl diplomatik çabalara destek ver. Sen böyle yapmadığın sürece halklarımızın karşısına getirilen her türlü bedelin sorumluluğunu taşımaya devam edersin. Çözüm zor değil. Çözüm bu söylediğim noktadan bir hafta içinde gelişebilir. Sen sokakları kapatacağına İmralı’nın yolunu aç bir haftada çözüm gelişir.”
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlama, olaysız sona erdi.
DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.