DOLAR 32,3581 -0.09%
EURO 34,9297 0.21%
ALTIN 2.386,28-0,43
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığından Refah’taki Sağlık Sistemi İçin Uyarı

Sağlık Bakanlığından Refah’taki Sağlık Sistemi İçin Uyarı

ABONE OL
Nisan 22, 2024 19:07
Sağlık Bakanlığından Refah’taki Sağlık Sistemi İçin Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Refah’a Karşı Tehdit Gerçekleşirse Ne Olacak?

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Refah’a girme tehdidini gerçekleştirmesi durumunda yaşanabilecekler hakkında uyarıda bulunuldu. Açıklamada, Refah’ın işgalinin, Gazze’de sağlık sisteminin çalışır vaziyetteki küçük bir kısmının da çökmesine ve binlerce sivilin ölüm riskiyle karşı karşıya kalabileceği vurgulandı.

İsrail’in Kara Saldırısı Planı

Uluslararası uyarılara rağmen, İsrail’in Refah’a olası kara saldırısı için plan yaptığı belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun defalarca kez saldırı için tarih belirlendiğini açıklamasına rağmen, devlet televizyonu KAN’ın 14 Nisan tarihli haberinde saldırının “ertelendiği” iddiasına yer verildi.

Çadır Hazırlıkları

İsrail’in, kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak için yakın zamanda 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürüldü. Ayrıca, 30 bin ek çadırın satın alma aşamasında olduğu ve bu çadırların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.