DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21695751,30%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Standard & Poor’s Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Standard & Poor’s Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 21:23
Standard & Poor’s Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Standard & Poor’s Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s (S&P), Türkiye ekonomisi hakkında önemli bir değerlendirme yayınladı. Bu değerlendirme sonucunda Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün “pozitif” olarak korunduğu açıklandı.

Açıklamada Neler Vardı?

Yapılan açıklamada Türkiye’de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceği vurgulandı. Gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artması, cari açıkların daralması, enflasyon ve dolarizasyonda düşüş öngörüldü. Ayrıca, politika yapıcıların cari açığı daraltarak enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni tesis etmeyi başarması durumunda Türkiye’nin kredi notunun daha da yükseltilebileceği belirtildi.

Ekonomik Tahminler ve Diğer Kredi Kuruluşları

Açıklamada Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl %3 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Ayrıca, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl %55,8 ve gelecek yıl %27,3 olacağı tahmin edildi. S&P’nin yanı sıra diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch Ratings da Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitif yönde revize etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.