Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, kan, kemik iliği ve lenf bezinde ortaya çıkan lösemi, lenfoma ve multipl miyelom gibi hematolojik kanserlerin, belirtilerin önemsenmesi ve erken tanının yaşamsal önem taşıdığını vurguladı. Bu kanser türlerinde nedenlerin tam olarak bilinmediğini belirten Ar, hastalık belirtilerinin tanınması, hızlı tanı konulması ve tedavinin başlanmasının tedavi başarısında kritik önem taşıdığını belirtti.
Tıbbın birçok alanında artık yapay zeka teknolojilerinin tanı ve tedavi süreçlerinde etkin rol oynamaya başladığını belirten Prof. Dr. Ar, yapay zeka destekli programların hekimlere görsel yorumlamaların yanı sıra uzmanlıklarını tamamlayıcı fikirler sunabildiğini ifade etti. Hematoloji alanında yapay zekanın kanser riski taşıyan hücrelerin analizinde ve tanı konulmasında önemli bir rol oynadığını belirten Ar, yapay zekanın tanı ve tedavi planlamasında hekimlere destek olduğunu vurguladı.
Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emin Kaya da yapay zeka algoritmalarının kanser hücrelerini saniyeler içinde tespit edebildiğini, hastaların tedavi süreçlerini kişiye özel hale getirdiğini ve kan kanserlerinin hızlı bir şekilde teşhis edilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Kaya, yapay zeka destekli sistemlerin lösemi gibi hücre çoğalmasının hızlı olduğu kanser türlerinde, erken tanının tedavi şansını artırdığını vurguladı.
Yapay zeka uygulamalarının her hastanın genetik profiline göre en uygun tedavinin belirlenmesinde kritik bir rol üstlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kaya, yapay zekanın tanı ve tedavi süreçlerini hızlandırarak hastaların yaşam şansını artırdığını ve sağlık personelinin iş yükünü azalttığını belirtti. Hematolojik kanserlerin tanı ve tedavisinde yapay zekanın giderek daha büyük önem kazandığını vurgulayan Kaya, bu teknolojinin hastaların hayatını kurtarma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.