DOLAR 32,2183 0.04%
EURO 35,4222 0.34%
ALTIN 2.512,820,50
BITCOIN 2141753-0,68%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Roman Nüfus Araştırması Sonuçları Açıklandı: Yüzde 65’inin Yoksul Olduğu Ortaya Çıktı
  • Samsun Halk Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye Roman Nüfus Araştırması Sonuçları Açıklandı: Yüzde 65’inin Yoksul Olduğu Ortaya Çıktı

Türkiye Roman Nüfus Araştırması Sonuçları Açıklandı: Yüzde 65’inin Yoksul Olduğu Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 21:25
Türkiye Roman Nüfus Araştırması Sonuçları Açıklandı: Yüzde 65’inin Yoksul Olduğu Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoksulluk ve Ayrımcılık Roman Haneleri Etkiliyor

Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkiye Roman Nüfus Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırma, Roman hanelerinin yüzde 65’inin yoksul ya da çok yoksul olduğunu, yüzde 70’inin eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal yardım alanlarında ayrımcılığa uğradığını gösterdi. Aynı zamanda, Roman nüfusunun yüzde 60’ının ayni ya da nakdi sosyal yardım aldığı ortaya çıktı.

Düşük Eğitim Seviyesi ve İş Koşulları

Araştırma sonuçlarına göre, Roman hanelerinde eğitim seviyesi genel olarak düşük. Roman çocuklar arasında okullaşma oranları Türkiye genelindeki oranlardan oldukça düşük. Roman erkekler ve kadınlar arasında ücretli işlerde çalışma oranı yüksek olmasına rağmen, genellikle düşük gelir elde edilebilen ve sosyal güvencesiz işlerde çalıştıkları belirlendi.

Öneriler ve Politika Öncelikleri

Prof. Dr. İsmet Koç’un açıklamalarına göre, Romanlara yönelik politika ve stratejilerde öncelik, ayrımcılığın önlenmesi, yoksulluğun azaltılması ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi olmalıdır. Roman nüfusunun güçlendirilmesi, formel sektördeki istihdamın artırılması, sağlıklı barınma imkanlarının sağlanması, sağlık hizmetlerine erişimin artırılması ve sosyal yardımlardan hak temelli olarak yararlanılması önerilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.