10 öğretmenden 6’sı atanmadı

MEB’in “2020 Yılı Atama ve Yer Değişikliği Analizi” çalışması, öğretmen ihtiyacı ile atama sayısındaki dengesizliği ortaya koydu. 100 bin 129 öğretmenden yalnızca yüzde 40’ı göreve başlayabildi Mustafa M. Bildircin Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2020 yılındaki çalışmalarını içeren faaliyet raporunda, “Atama ve Yer Değişikliği Analizi” tablosuna yer verildi. Tabloya göre, 2020 yılında gerçekleştirilen engelli öğretmen, sözleşmeli öğretmen…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
10 öğretmenden 6’sı atanmadı

MEB’in “2020 Yılı Atama ve Yer Değişikliği Analizi” çalışması, öğretmen ihtiyacı ile atama sayısındaki dengesizliği ortaya koydu. 100 bin 129 öğretmenden yalnızca yüzde 40’ı göreve başlayabildi

10 öğretmenden 6’sı atanmadı

Mustafa M. Bildircin

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2020 yılındaki çalışmalarını içeren faaliyet raporunda, “Atama ve Yer Değişikliği Analizi” tablosuna yer verildi. Tabloya göre, 2020 yılında gerçekleştirilen engelli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve milli sporculardan sözleşmeli öğretmen atamalarının hiçbirinde başvuran sayısı ile atama sayısında denge tutturulamadı.

2020 yılında ilk olarak Şubat ayında engelli öğretmen ataması yapıldı. 11 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen atamalar için bin 195 engelli öğretmen başvuruda bulundu. Başvuranların 729’u göreve başlarken başvuru karşılama oranı yüzde 61 olarak açıklandı.

18 Mart 2020 tarihinde ise 19 bin 917 sözleşmeli öğretmenin ataması tamamlandı. Bu atamaya toplam 51 bin 234 öğretmen başvururken 31 bin 317 öğretmenin öğrencilere kavuşma hayali başka bahara kaldı. Başvuruları karşılama oranı yüzde 39 oldu.

MEB, 23 Haziran 2020 tarihinde 200 engelli öğretmeni göreve başlattı. Toplam 557 başvuru alındığını duyuran Bakanlık, başvuruların karşılanma oranının yüzde 36 olduğunu bildirdi. 16 Temmuz 2020’de yapılan milli sporculardan sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında da başvuranların yalnızca yüzde 24’ü atandı.

1 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmen atamalarında da on binlerce öğretmen hayallerine ulaşamadı. Toplam 48 bin 895 öğretmenin başvurduğu atama kapsamında 19 bin 910 öğretmen göreve başladı.
Buna göre, 2020 yılında gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmen atamalarına toplam 100 bin 129 öğretmen başvururken atanan sayısı 39 bin 927 olarak kaydedildi. Atama bekleyen öğretmenlerin sadece yüzde 40’ı amacına ulaşabildi. Resmi veriler ile 138 bin 393 olarak ortaya konulan öğretmen açığı 2020 yılında da kapatılamadı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Benzer Haberler
ODTÜ URAP’ın Dünya Üniversite Sıralaması Açıklandı
ODTÜ URAP’ın Dünya Üniversite Sıralaması Açıklandı
Bakan Tekin Eğitimde Yapılan Değişiklikleri Açıkladı
Bakan Tekin Eğitimde Yapılan Değişiklikleri Açıkladı
ÖSYM 2025-YKS Başvuruları Başladı!
ÖSYM 2025-YKS Başvuruları Başladı!
MEB Okul Öncesi Dil Gelişimini Destekleyen Materyaller Hazırlıyor
MEB Okul Öncesi Dil Gelişimini Destekleyen Materyaller Hazırlıyor
MEB 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Örnek Soru Kitapçıkları Yayımladı
MEB 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Örnek Soru Kitapçıkları Yayımladı
Türkiye, Uluslararası Öğrenci Kazanımını Artırmak İçin YÖK Tarafından Yapılan Açıklamayı Duyurdu
Türkiye, Uluslararası Öğrenci Kazanımını Artırmak İçin YÖK Tarafından Yapılan Açıklamayı Duyurdu
Samsun Son Gelişmeler ile Şehrin Nabzı
Samsun Halk Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları SAMSUN HALK HABER 'de saklıdır.