DOLAR 32,3504 0.3%
EURO 35,1364 -0.04%
ALTIN 2.308,651,38
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

2019 KYK burs Ödemesi ne kadar?

2019 KYK burs Ödemesi ne kadar?

ABONE OL
Aralık 27, 2021 07:50
2019 KYK burs Ödemesi ne kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından kredi ve burs ücretlerinin ne zaman, hangi ayda yatacağı merak konusu oldu. Üniversite öğrencileri, TC kimlik numaralarının son hanesine göre KYK burs ve kredilerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirttiği tarihte e-devlet sisteminden sorgulayabilecek. Peki GSB’den açıklama geldi mi? İşte cevabı

KYK bursları ne zaman yatacak? soruları üniversite okuyan milyonlarca öğrenci tarafından merakla araştırılıyor. Taahhüt onayının ardından öğrenciler KYK bursları için bekleyişe geçti. İşte KYK burs ve kredilerine dair detaylar…

KYK KREDİ BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan duyuruya göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren üç aylık burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR? 2021-2022

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.

Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecekler.

e-Devlet KYK burs/kredi onay hizmetini kullanmak için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş işleminin ardından “Kim hakkında işlem yapılacak?” seçeneğine “Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum.” veya “Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum.” şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmeli.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.