DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21655521,11%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da SPD Milletvekili Saldırıya Uğradı

Almanya’da SPD Milletvekili Saldırıya Uğradı

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 19:18
Almanya’da SPD Milletvekili Saldırıya Uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SPD Milletvekili Dresden’de Ağır Yaralandı

Almanya’nın Saksonya eyaletinin Dresden kentinde, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Matthias Ecke’nin (41), uğradığı saldırıda ağır yaralandığı bildirildi.

Demokratik Değerlere Yönelik Saldırı

SPD Saksonya Eyalet Teşkilatı, saldırının ardından yapmış olduğu açıklamada, AP seçimleri için Partinin Saksonya’dan liste başı adayı olan Ecke’nin afiş asarken saldırıya uğradığını belirtti. Ecke’nin ağır yaralandığı ve ameliyat gerektiği ifade edildi. SPD Eyalet Teşkilatı yetkilileri, saldırının demokratik değerlere yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayarak endişelerini dile getirdi.

Olayın Ardından Gelen Tepkiler

SPD Eş Genel Başkanları Saskia Esken ve Lars Klingbeil, saldırıyı kınayarak, “Failler demokratik toplumun temsilcileri olarak bizlerin gözünü korkutmak istiyorlar ama asla başarılı olamayacaklar.” dedi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise saldırının siyasi amaçlı olduğunun teyit edilmesi durumunda, bunun demokrasiye yönelik bir saldırı olacağını belirtti.

Soruşturma Başlatıldı

Dresden polisi, saldırıya ilişkin kimliği belirsiz 4 kişinin Schandauer Caddesi’nde SPD için afiş asan Ecke’ye saldırdığını açıkladı. Olayın ardından Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Aynı cadde üzerinde Yeşiller Partisi için afiş asan bir kişiye de benzer saldırıların yaşandığı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.