DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046912-2,69%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’da Devlete Satılması Planlanan 2 Kule İddiaları

Ankara’da Devlete Satılması Planlanan 2 Kule İddiaları

ABONE OL
Mart 3, 2024 11:31
Ankara’da Devlete Satılması Planlanan 2 Kule İddiaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YDA Şirketi, 2 Kulenin Devlete Satışında İddialar

Ankara’nın gözde bölgelerinden birinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısında bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait 49 bin 134 metrekarelik arsaya YDA şirketi tarafından dikilen 6 kuleden 2’sinin devlete satılmak amacıyla gizli pazarlık yürütüldüğü iddia ediliyor.

CHP’li Ulaş Karasu’dan Çarpıcı Açıklamalar

CHP’nin gölge Ulaştırma Bakanı Ulaş Karasu, bu iddialar perabet üzerine harekete geçerek YDA şirketine ait 2 kuleyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne satılması için değer tespiti çalışması başlatıldığını belirtti. Karasu, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı ve diğer bürokratlar arasında yaşanan ilişkilere dikkat çekti.

Önerge ve Sorular TBMM’ye Sunuldu

Karasu, iddiaların netleştirilmesi ve açıklığa kavuşturulması perabet giriş için Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yöneltilmek üzere TBMM’ye önerge verdi. Karasu, bu durumun devletin tasarruf politikalarıyla çeliştiğini vurgulayarak, DHMİ bürokratlarının şatafat ve savurganlık içinde olduğunu ifade etti.

YDA ve Tarım Kredi Arasındaki Hukuki Süreç

YDA’nın Tarım Kredi’den aldığı arsaya lüks gökdelenler dikmesiyle başlayan hukuki süreç, inşaat emsal alanının perabet twitter artırılması ve rant paylaşımı iddialarıyla devam etti. Ankara’da açılan davalarda YDA’nın inşaat projeleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.