DOLAR 32,2703 0.08%
EURO 34,7517 -0.08%
ALTIN 2.399,88-0,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Beyaz Et Ürünlerine Gelen Zam Haberi

Beyaz Et Ürünlerine Gelen Zam Haberi

ABONE OL
Nisan 26, 2024 21:24
Beyaz Et Ürünlerine Gelen Zam Haberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Et Fiyatlarındaki Artış TÜİK Verilerine Yansıdı

Çarşı pazarda birçok ürüne zam üstüne zam gelirken beyaz et ürünleri de artan fiyatlarla karşı karşıya kaldı. TÜİK verilerine göre, tüketici enflasyonu mart ayında yıllık bazda yüzde 68,50‘ye yükselirken, yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41 oldu. Ancak beyaz ete gelen zam gıda enflasyonunu aştı. TÜİK’in verilerine göre kümes hayvanları eti yıllık bazda yüzde 78,9 zamlanırken yıl başından bu yana zam oranı yüzde 23,2 oldu.

Dev Zam: Yüzde 220’yi Aşan Zam Oranları

Kırmızı ete gelen zamların ardından vatandaş beyaz ete yönelirken tavuk eti fiyatlarına da ciddi oranlarda zam geldi. Bir markanın bütün piliç kilogram fiyatı bir yılda yüzde 107 zamlandı. Yıl başından bu yana bütün tavuk fiyatına yüzde 50 zam gelirken, nisan ayının başından bu yana ise yüzde 10 zam gerçekleşti. Böylece bütün piliçin kilogram fiyatı 120 TL‘ye dayandı. Göğüs fiyatlarına yıllık bazda yüzde 212 zam gelirken, yılbaşından bu yana yüzde 89, nisan ayında ise yüzde 78 zamlanan göğüs fiyatları 265 TL‘yi buldu.

Üreticilerden Talep: Fiyat Artışları Devam Edecek

Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği (TÜKEBİR) Başkanı Abdullah Koç, üreticilerin maliyet artışlarını karşılamak amacıyla zam talep ettiklerini ancak bu talebin henüz karşılanmadığını belirtti. Tavuk etindeki zammın arz-talep dengesiyle ilgili olduğunu söyleyen Koç, talebin üretimin üzerinde olduğunu vurgulayarak fiyat artışlarının devam edeceğini ifade etti. Beyaz et üretimindeki düşüşün fiyatları etkilediğini dile getiren Koç, bu durumun devam etmesi halinde fiyat artışlarının devam edeceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.