DOLAR 32,3604 -0.05%
EURO 34,8872 0.15%
ALTIN 2.391,11-0,22
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli Araç Satışları Hızla Artıyor

Elektrikli Araç Satışları Hızla Artıyor

ABONE OL
Nisan 23, 2024 19:18
Elektrikli Araç Satışları Hızla Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IEA Raporuna Göre Elektrikli Araç Satışları Yükseliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayımlanan Küresel Elektrikli Araç Görünümü raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğinde elektrikli araç satışları geçen yıla göre yüzde 25 artış gösterdi. Bu dönemde satılan elektrikli araç sayısı geçen yılın tümünde satılan araç sayısına eşit oldu.

Elektrikli Araç Satışlarının Beklenen Yükselişi

IEA’nın raporuna göre, bu yılın sonunda dünya genelinde elektrikli araç satışlarının 17 milyon adede ulaşması bekleniyor. Bu durum, dünyada satılan her 5 araçtan birinin elektrikli olacağı anlamına geliyor. Elektrikli araç satışlarındaki bu hızlı büyümenin, küresel otomotiv endüstrisini yeniden şekillendireceği ve petrol talebini azaltacağı tahmin ediliyor.

Önemli Pazarlar ve Büyüme Oranları

Rapora göre, bu yıl Çin’de 10 milyon elektrikli araç satışı gerçekleşecek. ABD’de her 9 araçtan birinin elektrikli olacağı öngörülürken, Avrupa’da her 4 aracın elektrikli olması bekleniyor. Elektrikli araç satışlarındaki artışın 2023’teki rekor büyümeye dayandığı belirtiliyor.

IEA Başkanı Birol’den Değerlendirme

IEA Başkanı Fatih Birol, raporla ilgili yaptığı açıklamada, elektrikli araç satışlarındaki ivmenin devam ettiğini ve küresel elektrikli araç devriminin yeni bir büyüme evresine girdiğini belirtti. Birol, gelecek yıllarda elektrikli araçların yollardaki payının hızla artmaya devam edeceğini vurgulayarak, bu değişimin otomobil endüstrisi ve enerji sektörü için önemli sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.