DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20703211,97%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze Şeridi’nde Atık Sorunu ve Sağlık Tehlikesi Büyüyor

Gazze Şeridi’nde Atık Sorunu ve Sağlık Tehlikesi Büyüyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 19:24
Gazze Şeridi’nde Atık Sorunu ve Sağlık Tehlikesi Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistinliler İsrail Saldırılarıyla Mücadele Ediyor

İsrail ordusunun 7 aydır devam eden bombardımanı sonucunda Gazze Şeridi’nde 34 bin 262 Filistinli öldü, 77 bin 229 kişi yaralandı. Bu süreçte enkaz altında binlerce ölünün olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da zarar gördü.

Çöpler ve Atıklar Salgın Hastalıkları Tetikliyor

Atıkların birikmesi sonucu Gazze’de kötü koku ve haşerelerin arttığı, salgın hastalıkların yayıldığı bildirildi. Bölge sakinleri, yerinden edilmiş Filistinlilerin atık sorunuyla birlikte İsrail saldırıları altında zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Uluslararası Yardım Çağrısı Yapıldı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, BM ve diğer uluslararası kuruluşlara çağrı yaparak, nüfusu çevre kirliliğinden kaynaklanan hastalıklardan korumak için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Özellikle çocuklar arasında sağlık felaketi tehlikesine dikkat çekildi.

Çevre Kirliliği ve Çöp Dağları Tehlike Arz Ediyor

Birleşmiş Milletler, Gazze’de biriken 270 bin ton katı atığın ciddi sağlık ve çevre sorunlarına yol açtığını açıklamıştı. Atık dağları ve çevre kirliliği, Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinliler için büyük bir sağlık ve çevre tehlikesi oluşturuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.