DOLAR 32,3627 -0.37%
EURO 34,6936 -0.35%
ALTIN 2.379,46-1,77
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Yeni Düzenleme

Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Yeni Düzenleme

ABONE OL
Nisan 7, 2024 21:08
Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Yeni Düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deniz Taşıtlarına Tekil İmalatçı Kodları Tahsis Edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Tekil İmalatçı Kodlarının Tahsisi, Kullanımı ve Tesciline Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Tebliğin İçeriği

Tebliğ ile “Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği” kapsamında üretilen deniz taşıtlarına verilecek tanıtım numaralarıyla bu numaralarda yer alan tekil imalatçı kodlarının tahsisi, kullanımı ve tesciline ilişkin kurallar belirlendi.

Tekil İmalatçı Kodu ve Tanıtım Numarası

Deniz taşıtı tanıtım numarası içeriğinde, imalatçının yerleşik olduğu ülke kodu, deniz taşıtının üretim ayı ve yılı, bir deniz taşıtının piyasaya arz edilmesinin amaçlandığı yıla karşılık gelen model yılının yer alması gerekecek.

Yeni Prosedürler

İdare, tekil imalatçı kodunun tahsisinden sorumlu olacak ve bu kodların ulusal tescilini gerçekleştirecek. Tekil imalatçı kodu tahsis işlemleri kapsamında belirlenen hizmet bedeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığı hesabına yatırılacak.

Yeni düzenleme ile deniz taşıtlarının izlenebilirliği ve kalite kontrolüne yönelik önemli bir adım atılmış oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.