DOLAR 32,3417 0.18%
EURO 35,1906 0.01%
ALTIN 2.246,230,14
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Honor Google Play desteğine kavuşuyor

Honor Google Play desteğine kavuşuyor

ABONE OL
Şubat 2, 2021 15:06
Honor Google Play desteğine kavuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Malum ABD tarafından uygulanan ambargolar ve ticari yasaklar yüzünden Huawei modellerine Google servislerini koyamıyor. Bu ambargo ve yasaklar bir dönem Honor’ı da kapsıyordu. Ta ki Huawei, Honor’ı elden çıkarma kararı alana kadar.

Bir süre önce Huawei, Honor’ı Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma satma kararı almıştı. Bu satışın ardından Honor’ın tekrardan Google servislerine kavuşup kavuşmayacağı merak konusuydu.

Honor CEO’su George Zhao konu ile ilgili bir açıklamada bulundu. Honor’ın Google servislerini almasının önünde bir engel bulunmadığını belirten Zhao, hali hazırda görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

Yani önümüzdeki dönemde Honor modellerine Google Play desteğinin geri geleceğini söyleyebiliriz. Elbette bu destek önceki modelleri etkileyecek mi? Orası şimdilik soru işareti. Muhtemelen Honor konu ile ilgili görüşmeler bittiğinde kapsamlı bir açıklama yapacaktır.

Şunu da dip not olarak hatırlatalım. Honor modellerinde hala App Gallery kullanılıyor. Son olarak çıkan V40 modelinde Google Play’in yer alabileceği söylenmişti. Fakat Honor ve Google arasındaki görüşmeler henüz bitmediği için, V40’ta da Google servislerine yer verilemedi. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz. Bu görüşmelerden olumsuz bir kararın çıkma ihtimali de bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.