DOLAR 32,2006 -0.01%
EURO 35,0047 -0.03%
ALTIN 2.512,750,50
BITCOIN 2158279-0,42%
İstanbul
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Türkiye Arasındaki Ticaret Gerilimi Devam Ediyor

İsrail ve Türkiye Arasındaki Ticaret Gerilimi Devam Ediyor

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 21:10
İsrail ve Türkiye Arasındaki Ticaret Gerilimi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve Türkiye Arasındaki Ticaret Kısıtlamaları Hakkında Karşılıklı Açıklamalar

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik ticari kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığını iddia ederken, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı kaynakları bu iddiayı yalanladı.

İki Ülke Arasındaki Ticari Gerilim Nedeniyle Yaşanan Gelişmeler

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatının kısıtlandığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımın İsrail’e karşı ticaret alanında atılması gereken bir adım olduğunu belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Erdoğan’ın geri adım attığını iddia ederken, Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın kaynakları kısıtlamanın devam ettiğini ve ticarette esneme olmadığını vurguladı.

İki Ülke Arasındaki Ticaretteki Güncel Durum

Katz, Türkiye’nin ticari kısıtlamalarının çoğunu geri çektiğini öne sürerken, Türkiye Ticaret Bakanlığı ise İsrail ile ticarette kesinlikle bir gevşeme olmadığını belirtti.

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı İsrail ile yaşanan ticaret gerilimi nedeniyle dahilde ve hariçte işleme belgeleri ve ihracatlarını kapatmak zorunda kalan şirketlere mücbir sebep süre uzatımı getirildiğini duyurdu.

İki ülke arasındaki ticaret geriliminin devam etmesi, ticaret alanındaki ilişkilerin geleceği hakkında belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.