DOLAR 32,3987 0.16%
EURO 35,6788 0.56%
ALTIN 2.324,360,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadağ’da Şirket Kurmak

Karadağ’da Şirket Kurmak

ABONE OL
Aralık 23, 2021 13:20
Karadağ’da Şirket Kurmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadağ, bilinen diğer adıyla Montenegro küçük ama şirin bir Balkan ülkesidir. Sırbistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan ettiğinden beri çok daha fazla dikkat çekmeye başlayan Montenegro’nun, en büyük gelir kaynağı turizmdir. Güneydoğu Avrupa’da yer almaktadır. Ülkenin komşuları, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan’dır. Adriyatik denizine kıyısı olan ve harika plajlarıyla yazın milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bu ülke son dönemlerde Türklerin de dikkat çekmiş durumdadır. Özellikle vizesiz seyahat edilebiliyor olması ve her gün uçuş bulunması burayı daha da cazip hale getiriyor. Türkler tarafından en çok tercih edilen şehirleri Budva, Kotor, Bar ve Ulcinj’dir.

Avrupa Birliği aday ülkeleri arasında yer alan Karadağ, yatırımcıların da yakından takip ettiği bakir sektörlere sahip bir ülke. Karadağ’da konut alarak oturma izni almak mümkün, ayrıca şirket kurarak çalışma ve oturma izni alınması da mümkün.
Neden Karadağ?
İnşaat ve emlak sektörünün hızla yükseldiği ülke, yatırımcıların da gözde merkezi haline gelmiştir. Ülkemizden de pek çok yatırımcının yatırım yaptığı bu ülke, 2017 yılında NATO üyesi olmuştur. Bu sayede toprak bütünlüğü uluslararası olarak güvence altına alınmıştır. Ayrıca hukuk sistemi ile de Kopenhag kriterlerini uygulamakta olan ülke, yabancı yatırımcılarına gelişmiş bir hukuk sistemi vadetmektedir. Genel olarak Karadağ’a yatırım yapmanın avantajları ise;

  • Türkiye ile Montenegro arası uçakla 1,5 saattir. Bu durum da yatırım yapmak için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Yani yurt dışı bağlantılı bir şirket kurmak isteyenler için Karadağ kaçırılmaz bir fırsattır.
  • Adriyatik Deniz’inin en özel sahil şeridi bu ülkededir. Bu durum da Avrupa’nın gözde ülkeleri arasında yer edinmesini sağlamaktadır. Yani yeni iş fırsatları adına bu durum önemli bir avantajdır.
  • Hızlı ve düşük maliyetle bu ülkede oturma izni alınabilmektedir.
  • Para birimi Euro olduğu için kazanç uluslararası alanda değer görmektedir.
  • Ülkede önemli bir talep artış potansiyeli mevcuttur. Bu da yatırımcılara satış ve fiyatlandırma avantajı sağlamaktadır.
  • Ülkede Kurumlar Vergisi yüzde 9’dur. Ülkemiz de ise 2021 yılı itibari ile Kurumlar Vergisi yüzde 25’dir. Bu durum da yatırımcılara büyük avantaj sağlamaktadır.
  • İki ülke arasında yapılan “Serbest Ticaret Anlaşması” sayesinde Karadağ’da yatırımcılar kurdukları şirketler üzerinden kolayca ihracat yapabilmektedir.
  • Montenegro’da Avrupa genelinde serbest ticaret yapma fırsatına da yatırımcılar sahip olmaktadır.

Karadağ’da şirket kurmak için gerekli evraklar ve detaylı bilgi için bu konuda deneyimli www.karadagsirket.com dan destek alabilirsiniz. Hem işlemleriniz güvenle tamamlanmış olur hem de piyasadaki fiyatların çok daha altında Avrupa’ya açılmanızı sağlayacak şirketiniz kurulmuş olur.
Şu an için sermaye şartı olmadan, Avrupa’da en kolay şirket kurabileceğiniz yer Montenegro’dur. Ama Avrupa Birliği süreci yaklaştıkça şartlar her geçen gün değişmekte, o yüzden elinizi çabuk tutup, bu fırsattan yararlanmanızı tavsiye ederiz.

Tanıtım Videosu:

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.