DOLAR 32,5026 0.01%
EURO 34,9706 -0.16%
ALTIN 2.435,26-0,03
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kripto para platformu VeBitcoin faaliyetlerini durdurdu

Kripto para platformu VeBitcoin faaliyetlerini durdurdu

ABONE OL
Nisan 26, 2021 10:37
Kripto para platformu VeBitcoin faaliyetlerini durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Thodex skandalı sonrası gözlerin çevrildiği kripto para borsasında yeni bir gelişme yaşandı. Kripto para işlem platformu VeBitcoin de faaliyetlerini durdurdu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin hakkında inceleme başlatırken; banka hesaplarına bloke koydu.

Kripto para borsası Thodex’in kapanmasının ardından başka bir kripto para borsasından kapanma haberi daha geldi. VeBitcoin şirketi, finansal olarak zor durumda olduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, “Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız” denildi.

VeBitcoin’in Türkiye’deki banka hesaplarına bloke konuldu

Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) edinilen bilgilere göre; VeBitcoin firması ve yöneticileri hakkında inceleme başlatıldı. MASAK, işlemlerini durdurduğunu açıklayan firmanın Türkiye’de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koydu.

Ceo İlker B. gözaltına alındı

Bu arada Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin’in Türkiye’deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Villasına 2 kişinin girmeye çalışmasının ardından eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker B., dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.