DOLAR 32,4919 0.32%
EURO 34,6949 0.25%
ALTIN 2.406,051,10
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm Sektöründen Turizm Haftası Açıklamaları

Turizm Sektöründen Turizm Haftası Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 18, 2024 21:08
Turizm Sektöründen Turizm Haftası Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağlıkaya: “Turizm Ülkeler Arasında Barış Köprüleri Oluşturuyor”

Turizm Haftası dolayısıyla konuşan sektör temsilcileri, turizmin ülkeler ve insanlar arasında barış köprüleri kurulmasında önemli bir rol oynadığına vurgu yaptı. Bağlıkaya, turizmin stratejik önemine dikkat çekerek, dünya genelindeki uluslararası seyahat sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Türkiye’nin turizmdeki yükselişinin devamını beklediklerini ifade eden Bağlıkaya, kaynak pazarlar ve gelir artışı konularına da değindi.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: “Turizm Ülkemizde Geleceği Belirleyen Sektörlerden Biridir”

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turizmin öneminin 2024 yılında daha da artacağını belirterek, 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist hedefine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin 100 milyon ziyaretçi hedefine ulaşması durumunda turizm istihdamının ikiye katlanacağını öngördüklerini ifade eden Bağlıkaya, turizmin ülke ekonomisi için lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.

TÜROB Başkanı Eresin: “Turizm Yatırımları Toplam Maliyeti 90 Milyar Doları Aşıyor”

TÜROB Başkanı Eresin, Türk turizminin rekabet gücünün arttığına dikkat çekerek, sektördeki büyümeye vurgu yaptı. Turizm yatırımlarının günümüzde toplam maliyetinin 90 milyar dolara ulaştığını belirten Eresin, 2024 hedefleri doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini söyledi.

USTUD Başkanı Bergemann: “Türkiye Avantajları Olan Bir Ülke”

USTUD Başkanı Bergemann, Türkiye’nin turizmde avantajlı bir konumda olduğunu belirterek, sektörün 2024 için temkinli hedefler belirlediğini ifade etti. Lüks turizmde Avrupa’da artan taleplerin olduğuna dikkat çeken Bergemann, turizmcilere başarılı bir sezon diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.