DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0987 -0.05%
ALTIN 2.325,050,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Multinet Up’tan Ramazan yardımlarına yeni nesil çözüm: Dijital Koli

Multinet Up’tan Ramazan yardımlarına yeni nesil çözüm: Dijital Koli

ABONE OL
Nisan 26, 2021 10:48
Multinet Up’tan Ramazan yardımlarına yeni nesil çözüm: Dijital Koli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netflix‘in ilk çeyrek raporu yayınlandı. Rapora göre dijital yayın devi, ilk çeyrekte 4 milyon yeni kullanıcı ekledi ve toplam abone sayısı 207,6 milyona ulaştı. Ancak bu sayı Netflix için oldukça düşük, zira platform geçtiğimiz yılın aynı döneminde 15.7 milyon yeni aboneye ulaşmıştı. Aradaki bu büyük farkın nedeni dışarıdan artan rekabet olarak görülse de Netflix bunun böyle olmadığını düşünüyor. Şirket, sayının bu kadar düşük olmasını ürettiği orijinal içeriklerin az olmasına bağlıyor. 

Orijinal Netflix içerikleri yüzde 20 azaldı

Netflix, orijinal içeriklerindeki bu azalmanın nedenini ise pandemide üretimin düşmesine bağladı. Orijinal Netflix programları, geçen yılın aynı döneminden bu yana yüzde 20 azaldı. Platform, 2020’de Covid-19’un ortaya çıkmasının ve bu yılın ilk yarısında Covid-19’un üretim gecikmelerine neden olmasının içerik üretimine engel teşkil ettiğini, bunun da ücretli üyelik büyümesinin yavaşlamasına neden olduğunu açıkladı. Şirket, 2021’nin ikinci yarısında büyük hit yaratan içeriklerinin devamlarının geleceğini; aynı zamanda yeni ve kaliteli orijinal içeriklere yer verme hazırlığında olduklarını belirtti.

İçeriklere bu sene 17 milyar dolar harcanacak

Netflix, bu kapsamda hissedarlarına gönderdiği mektupta orijinal içeriklere bu sene 17 milyar dolar harcayacağını söyledi. Şirket, bu masrafın dünya çapında devam eden aşı uygulamasına ve planlı üretime güvenli bir şekilde geri dönülmesine bağlı olduğunun altını çizdi. Yani Netflix’in planları bir noktada sekteye uğrayabilir, ancak şirketin yol haritası bu yönde ilerleyecek gibi duruyor. 

Gelirleri yüzde 24 artarak 7.2 milyar dolara yükseldi

Açıklanan rapora göre şirketin geliri ise yüzde 24 artarak 7,2 milyar dolara yükseldi. Yani kullanıcı sayısında istenilen büyümeye ulaşılmamış olması gelirleri çok da etkilemedi. Netflix’in ikinci çeyrekte sadece 1 milyon yeni ücretli üye ekleyeceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.