DOLAR 32,5913 0.35%
EURO 34,8506 0.3%
ALTIN 2.508,350,97
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA, Ay’ın yüzeyinde su bulunduğunu açıkladı

NASA, Ay’ın yüzeyinde su bulunduğunu açıkladı

ABONE OL
Şubat 16, 2021 06:51
NASA, Ay’ın yüzeyinde su bulunduğunu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA yaptığı yazılı açıklamada, “Kızılötesi Astronomi Stratosfer Gözlemevi, Ay’ın güneşli yüzeyindeki su varlığını ilk kez doğruladı. Bu keşif, suyun ay yüzeyine dağılmış olabileceğini, soğuk ve gölgeli yerlerle sınırlı olmadığını gösteriyor” dedi.

Maryland merkezli Goddard Uzay Uçuş Merkezi çalışanları da Ay yüzeyinde hidroksil (OH) yerine su buzunun (H2O) olduğunu doğruladı.

Bilim dünyasını heyecanlandıran keşif suya özgü bir spektral izi tespit etmek ve atmosferden daha net bir görüş elde etmek için bir uçağa monte edilen SOFIA teleskopu yerleştirilmesi sonrası gerçekleşti.

Colorado Üniversitesi Astrofizik Profesörü Paul Hayne keşifle ilgili, “Daha önce keşfedilmeyen bu buz havuzlarından milyarlarcasını görüyoruz. Bu, buzu daha kolay çıkarmak için bir fırsat sunuyor. Ay’da astronotların ihtiyaç duyacağı şeyler açısından bunun devrim niteliğinde olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

NASA, “Artemis” adlı program çerçevesinde 2024’te Ay yüzeyine bir erkek ve bir kadın astronot göndermeyi planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.